Отидете към основна версия

4 635 19

BMW посвети презентация на радиаторна решетка, която всъщност не е радиаторна решетка

  • bmw-
  • inext-
  • радиаторна решетка

Производството на електрическия кросоувър BMW iNext ще започне едва догодина в немския завод в Динголфинг. Миналата седмица обаче баварската компания стартира производството на отделни компоненти в завода в Ландсхут и представи един от най-важните - радиаторната решетка.

Технически обаче този детайл не функционира като радиаторна решетка - той е централният елемент, който служи като емблема на автомобила. Зад него ще се скрият системите, необходими за полуавтономно шофиране от ниво 3 - камери, радари и други сензори. Ще припомни, че дори третото ниво на автономсто изисква от водача да държи ръцете си върху волана.

Друга интересна характеристика на BMW iNext ще бъде контролираното ниво на нюанса на страничните стъкла. Иначе iNext ще може да покрие лазстояние до 600 км с едно зареждане на батерията, като това е измерено по новия WLTP цикъл. Очаква се BMW да представи няколко варианта на модела. Някои ще се съсредоточат върху разстоянието, други върху представянето.

BMW отбеляза също, че инвестира повече от 50 милиона евро в разработването на иновативни компоненти за BMW iNext и други бъдещи модели на компанията. BMW iNext е позициониран като новия технологичен лидер на компанията. Той трябва да се превърне в производствената версия на кросоувъра Vision iNext.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини