Отидете към основна версия

3 Август, 2020 16:41, обновена 3 Август, 2020 16:41 50 267 64

Взеха книжката на шофьор заради регулиране на чистачките

  • чистачки-
  • tesla-
  • model 3-
  • инцидент

Съдията решава, че сензорният екран в Tesla-та е „електронно устройство“, което означава, че е забранено използването му по време на шофиране

Въпросният водач е бил лишен от свидетелството си управление на МПС заради регулиране на чистачките по време на движение. По-конкретно той се е опитал да регулира честотата на движение на чистачките в електромобил Tesla Model 3 и така попаднал в инцидент. За щастие пострадали няма, но водачът е бил глобен 200 евро и бил лишен от шофьорската си книжка за месец.

Инцидентът е станал в германския град Карлсруе, близо до френско-германската граница. Собственикът на електромобила Tesla Model 3 се връщал вечерта от работа и попаднал в силен дъжд. Напразно се опитвал да увеличи скоростта на чистачките на предното стъкло, които не можели да се справят с пороя. В крайна сметка колата излетяла отстрани на пътя и ударила няколко дървета.

Пътната полиция изпрати материали за произшествието до градския окръжен съд, където собственикът на Tesla беше признат за виновен в безразсъдно шофиране. В резултат на това водачът е лишен от правата си заради "настройка на чистачките" за период от един месец и му е наложена глоба в размер на 200 евро.

Факт е, че в минималистичния интериор на Tesla Model 3 интензивността на чистачките се регулира изключително и само чрез менюто на сензорния екран на централния панел. Съдията решава, че сензорният екран в Tesla-та е „електронно устройство“, което означава, че е забранено използването му по време на шофиране, независимо от целта. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 62 гласа.

Свързани новини