Отидете към основна версия

13 154 39

BMW серия 2: Първа информация

  • bmw-
  • 2er-
  • active tourer-
  • gran coupe-
  • gt

 

Отдавна се знае, че баварската компания планира да попълни своята моделна линия и с втора серия. Очаква се BMW да пусне няколко разновидности на 2er, подобно на останалите серии на марката. Първият автомобил от втора серия ще бъде наречен Gran Coupe, което означава, че ще е нещо като умален вариант на 6er Gran Coupe - тоест компактно спортно купе с четири врати.
 
Още по-интересното е, че 2er Gran Coupe ще е с предно предаване, като концепцията за неговата направа ще бъде заимствана от показания преди дни в Париж прототип Active Tourer. Новата втора серия ще бъде разработена съвместно с инженерите на Mini. Горната снимка показва компютърен образ на евентуалния екстериорен дизайн на BMW 2er Gran Coupe.
 
Другата очаквана версия от втората баварска серия ще е BMW 2еr GT. За разлика от варианта Gran Coupe изпълнението GT ще разполага с класическото за марката задно предаване, като и външният му вид ще е доста по-различен. На практика става дума за съвършено различен автомобил, ескиз на който публикува порталът Bimmerpost.
Открит остава въпросът дали ще има наточена М-вариация на втора серия. Ръководството на компанията не дава конкретен отговор, но на този етап поставя под съмнение необходимостта от пускане в серия на BMW M2 Gran Coupe. Окончателното решение обаче ще бъде взето след реакцията на публиката от показването на прототипите на втора серия.
 
Очаква се това да се случи съвсем скоро, на някое от предстоящите световни автомобилни изложения. Още нещо любопитно е, че 2er Gran Coupe няма да е единственото серийно BMW с предно предаване. Компанията възнамерява в близко бъдеще да пусне цели 10-12 модела с предно, които ще бъдат технологично базирани на концепцията BMW Active Tourer (долната снимка).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини