Отидете към основна версия

34 980 30

Крадец не успя да открадне Mercedes, заради "автоматик"

  • mercedes-benz-
  • кражба-
  • автоматик

19-годишен американски войник, който отбива военна служба в Германия, се опитал да открадне паркиран Mercedes-Benz от паркинга на летището. Автоматичната трансмисия обаче му попречила да изпълни своите планове.

Военнослужещият, който очаквал отпътуване в Съединените щати, забелязал Mercedes-Benz, паркиран на паркинга на немско летище с ключовете на таблото. Колата е принадлежала на 50-годишен таксиметров шофьор, който по това време стои наблизо и чака клиенти.

Игнорирайки собственика на Mercedes-а, американският войник влиза в кабината, пали колата и се опитва да се измъкне. Войникът обаче не успял да превключи в режим Drive автоматичната трансмисия на немския седан.

В резултат на продължителните манипулации собственикът на колата забелязва похитителя, успява да се качи на пътническата седалка и се опитва да го спре. Започва схватка между собственика на колата и войника, по време на която военнослужещият успява да включи на заден ход.

Крадецът обаче не успява да стигне далеч, след няколко метра колата се блъска в ограда. Когато похитителят разбрал, че няма да може да си тръгне с превозното средство, скочил от колата и се опитал да избяга. Но и тук го чакал провал - войникът е задържан от местната полиция.

Според собственика на Mercedes-а, размерът на причинената щета е 11 000 евро. Войникът е обвинен в кражба и предаден на военната полиция. По-нестандартното разположение на селектора за превключване на скорости, което при този Mercedes е на кормилната колонка, е попречило на крадеца да потегли бързо, казват полицаите.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 49 гласа.

Свързани новини