Отидете към основна версия

8 324 12

Maybach с две врати от Xenatec

  • maybach-
  • xenatec group-
  • женева 2011

Преди около година инженерната компания Xenatec Group, специализирана в тунинг на свръхскъпи автомобили, удиви всички с идеята за 5.7-метрово купе Maybach. Сега немското ателие е готово със своята разработка.

Германците не правят радикални промени в дизайна. Измененията в конструкцията на седана са няколко. Той е лишен от втория си чифт врати, като запазва внушителните си габарити. Покривът му е снижен и са премахнати средните му колонки. Рамки на вратите също липсват.

Разработката е също така внушителна, но е доста по-елегантна от донора си. Салонът също търпи незначителни промени, но като цяло е станал още по-луксозен от този на лимузината. Повечето детайли в интериора са ръчна изработка, а кожата на седалките е възможно най-скъпата.

По екстериора се забелязва още една особеност. Окраската на купето отново е двуцветна, но горната част е матова. Има и вариант, в който върху панелите е положен само един цвят. В предната броня са интегрирани и обичайните за всички нови модели дневни LED светлини.

Под какапа изненади няма. Там се намира шестлитровият V-образен дванайсетцилиндров турбомотор с мощност от 630 к.с. Бъдещите собственици на този автомобил няма да се возят в него, а най-вероятно ще го управляват. Ето защо инженерите на Xenatec Group са поработили над окачването и управлението.

При двувратата разработка балансът между комфорт и спорт е сериозно нарушен, като везните се накланят в полза на второто. По предварителни данни цената на купето Maybach в Европа ще е около 650 000 евро. От компанията смятат, че основните пазари на техния продукт ще бъдат ориентирани към Близкия изток, Китай, САЩ и Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини