Last news in Fakti

1 Март, 2011 11:22 8 319 12

Maybach с две врати от Xenatec

  • maybach-
  • xenatec group-
  • женева 2011

Преди около година инженерната компания Xenatec Group, специализирана в тунинг на свръхскъпи автомобили, удиви всички с идеята за 5.7-метрово купе Maybach. Сега немското ателие е готово със своята разработка.

Германците не правят радикални промени в дизайна. Измененията в конструкцията на седана са няколко. Той е лишен от втория си чифт врати, като запазва внушителните си габарити. Покривът му е снижен и са премахнати средните му колонки. Рамки на вратите също липсват.

Разработката е също така внушителна, но е доста по-елегантна от донора си. Салонът също търпи незначителни промени, но като цяло е станал още по-луксозен от този на лимузината. Повечето детайли в интериора са ръчна изработка, а кожата на седалките е възможно най-скъпата.

По екстериора се забелязва още една особеност. Окраската на купето отново е двуцветна, но горната част е матова. Има и вариант, в който върху панелите е положен само един цвят. В предната броня са интегрирани и обичайните за всички нови модели дневни LED светлини.

Под какапа изненади няма. Там се намира шестлитровият V-образен дванайсетцилиндров турбомотор с мощност от 630 к.с. Бъдещите собственици на този автомобил няма да се возят в него, а най-вероятно ще го управляват. Ето защо инженерите на Xenatec Group са поработили над окачването и управлението.

При двувратата разработка балансът между комфорт и спорт е сериозно нарушен, като везните се накланят в полза на второто. По предварителни данни цената на купето Maybach в Европа ще е около 650 000 евро. От компанията смятат, че основните пазари на техния продукт ще бъдат ориентирани към Близкия изток, Китай, САЩ и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kompleksar

    21 6 Отговор
    Baaaaa, tva.. eeeh, to prosto.... eee, waaaaa...
  • 2 2-ri Kompleksar : (

    9 32 Отговор
    Е.аааахти и недоразумението...изгъзицата.......баааати простотията......аман от гейдизайййнери...
  • 3 4ipi

    12 6 Отговор
    izklu4itelno stara qk avtomobil a statiqta e stara..Imam gi snimkite na toq maybach ka4eni o6te kato izlezna i go pokazaha mislq 4e v detroit no nes1m sig. !Tva stava pone predi mesec i polvina 2.
  • 4 Директора

    11 25 Отговор
    Какъв е смисъла майбах лимузина с 2 врати .. какво шофьора ще дърпа седалката да може тоя къде му плаща да седне???S klasse с 2 врати, ДА!Ама това НЕ!

    Коментиран от #5

  • 5 Петър

    23 8 Отговор

    До коментар #4 от "Директора":

    Колата е много добра. Цепи мрака.Върха в супер луксозния клас "Директоре" колата е направена за хора с парички, които искат да карат много луксозни коли самостоятелно.За какви шофьори пишеш....... Падаш от космоса момче !!!!!
  • 6 donbaro75

    16 3 Отговор
    ne bentli a maibach e mechta na vseki miliarder.
  • 7 user

    6 2 Отговор
    Ха ха - нисанчето ще го дръпне - нали дошко ? Взех ти коментара ...

    Коментиран от #8

  • 8 Mercedes-Benz

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    То и от Нисан сега правят,специално изпълнение на GT-R strech-limo по поръчка на Дошо,за да може като продаде аудито,да ходи до JAPAN ;D да го вземе и да ''къса'' задниците на немските ''кочини'' . xaxaaxxxaxa

    Иначе Майбаха къса,супер як автомобил,мощно и елегантно купе.А не обръщайте внимание на ''Директора'' ,понеже е на 16 и още няма книжка :D
  • 9 xe xe xe xe

    10 2 Отговор
    Da si priznaq e po-qko ot limuzinata formata tva e kato bombandirovacha B-2 napravo kusa glavi za kvi qponci govorim izob6to?
  • 10 s320

    6 1 Отговор
    unikalen avtomobil.napravo ludnica.
  • 11 karacha DO Direktora

    5 1 Отговор
    mnogo jalak komentar ,ama nali si pelenache.ujas biagai v piasachnika.
  • 12 Rosss

    0 0 Отговор
    Men lichno mnogo me radva :))