Отидете към основна версия

5 129 121

Мъск намеква за евтина европейска Tesla

  • tesla-
  • model 3-
  • илон мъск-
  • европа

Tesla вероятно ще разработи евтин електрически хечбек специално за европейския пазар, който да конкурира Volkswagen ID.3, съобщава Autocar. Британското списание се позовава на изказване на Илон Мъск пред инвеститори, в което милиардерът споделя, че мисията му "няма да бъде успешна ако не направи колите на ток достатъчно достъпни".

Според Autocar бъдещата европейска Tesla ще бъде базирана на Model 3. За нуждите на пазарите на Стария континент най-достъпният електромобил в актуалната гама на компанията ще бъде смален, а конструкцията му ще бъде опростена, за да се постигне възможно най-конкурентна крайна цена. Производството ще бъде организирано в берлинската Гигафабрика, която ще заработи догодина.

Неотдавна Илон Мъск разказа за нова технология, която щяла да извърши "революция в производството на каросерии" и да позволи да бъде намален броят на отделните компоненти на рамата на автомобилите от 70 на 2. Новата гигантска машина за леене на алуминий най-вероятно ще бъде инсталирана първо именно в германския завод на Tesla и да опрости неимоверно разработката на нови модели.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини