Отидете към основна версия

4 631 10

Мегабус за сърфисти

  • international-
  • lonestar-
  • brown truck group-
  • woody

Американската компания за търговия с камиони Brown Truck Group пусна за продажба огромен бус за сърфисти, построен на базата на влекач International Lonestar. Woody е дълъг 7.9 метра и има дървена надстройка, с каквато в Щатите през миналия век се оборудват много комбита и всъдеходи.

Изработката на триосния бус е отнела 2 000 часа. Върху каросерията от клен са нанесени над 10 слоя лак, а на покрива има багажник за дъски за сърф. Теглото на Woody превишава 10 тона.

Гигантският фургон се задвижва от 15-литров дизел Cummins с мощност над 400 к.с. и максимален въртящ момент 2 237 Нм. Скоростната кутия е десетстепенен автоматик.

Woody е оборудван не по-зле от всеки съвременен автомобил. Пътниците разполагат с мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay, поставки за чаши и стойки за таблети, а на всяко от местата има розетка и USB-порт.

Оборудването включва също безключов достъп, четири камери за външно наблюдение, система за следене на движението в лентата и функция за предотвратяване на челен сблъсък. Цената е $375 000 (€316 759).

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.

Свързани новини