Last news in Fakti

27 Юли, 2012 11:25 27 095 31

Комшията има Hummer? Няма проблем

  • international-
  • mxt

 

Преди няколко години американската компания  International реши в чест на юбилея си да направи пикап "King Size" или с други думи да претвори камион в подобие на лек автомобил. Така на бял свят се ражда чудовището  International MXT, което е замислено като военно многоцелево превозно средство, но впоследствие се появява и цивилна версия.
Военният прототип дебютира на изложението в Чикаго през 2005-а, а година по-късно се появява и опитен образец за серийно производство. Огромният пикап е оборудван с V-образен осемцилиндров двигател с мощност 300 к.с. Този мотор работи съвместно с усилената скоростна кутия Allison 2000. Масата на MXT е 6 400 килограма.
 
Обемът на резервоара също е доста впечатляващ - 150 литра. По данни на производителя средният разход е 20 литра на 100 километра пробег, но в реални условия той е по-голям. През 2007 година компанията пристъпва към серийно производство на най-големия петместен пикап в света - International MXT. Цената му е $120 000.
Опционното оборудване е изключително богато и може да превърне огромния пикап в ултра модерно превозно средство. Интериорът разполага с 6.5-инчов сензорен дисплей, уникална мултимедийна система, кожени кресла и конзола Sony Playstation с 10-инчови монитори вградени в задната част на предните седалки.
 
Иначе дължината на пикапа е 6 860 мм, широчината му е 2 440 мм, а височината - 2 360 мм. Клиренсът на автомобила е 304 мм, а междуосието 5 130 мм. International MXT е способен да изкачва 40 градусов наклон и да се спуска по още по-стръмно - до 65 градуса. Максималната му скорост е 135 км/ч.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Me4kata

    2 2 Отговор
    Якото чудовище е това. Направо кърти.
  • 2 Костадин Ризов

    1 1 Отговор
    YES!!!!1
  • 3 yellow

    3 1 Отговор
    заради такива гълтачи бензинът ще стане и по 10 лева

    Коментиран от #7

  • 4 ВЕПР

    3 0 Отговор
    много е ГРОЗНОООО ужас! Руския ВЕПР е милион пъти по-добър!!!
  • 5 Пирамид Хлътков

    1 1 Отговор
    Много яка машина.
  • 6 PIR

    1 1 Отговор
    Уникална машина, а заглавието ме радва най-мнго 10х
  • 7 европейски гълтачи

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "yellow":

    За сегашната цена и за бъдещите 10 лв се обърни към местните и брюкселските управници, доколкото знам 2/3 от цената са данъци!!!
    По света където карат "гълтачи" цената е друга, на световната борсата уж е една, Норвегия е петият по големина износител на петрол в света, а на финала при нас........
  • 8 Дошо (майтап бе Уили)

    2 1 Отговор
    Ужас! Грозотия до шия! ХАмериканците наистина могат да правят пикапи и човек като погледне Додж, Форд и GM винаги ще открие добри пропорции, агресия или каквото му подхожда на самия него, докато това дизайнерско недоразумение не знам как са го изтървали в продажба. Може да е яка машина (и сигурно е), но просто е УЖАСНО ГРОЗНА ЯКА МАШИНА.

    Коментиран от #10

  • 9 brigante

    1 1 Отговор
    абе харесва ми, но не ми харесва, че е скъпа стока и няма да мога да я имам хаха:) к'ви хубави монстър траци има, ама само ги гледаме:( кофтито на пикапите е, че като вали дъжд или сняг и се пълни с вода отзад багажника:) а кой ти го покрива та нали е пикап:) и се ол..нянва много бързо багажника...зимата кой си вкарва пикапа в гараж:)
  • 10 абе дошо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дошо (майтап бе Уили)":

    Друго щеше да говориш ако емблемата беше на Нисан А?
  • 11 yellow

    3 0 Отговор
    скоро и тези*по света* ще се отучат защото нефта свършва по света и то най-вече заради тях

    Коментиран от #14

  • 12 Геле

    0 1 Отговор
    Бруталия, обаче мисля че е твърде гроноват, според мен малко по груба трябваше да е предницата, несъм фен на хамара обаче си е машина и под капака и като визия
  • 13 Захарче

    1 0 Отговор
    МАК с малки гуми !
  • 14 европейски гълтачи

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "yellow":

    Не казвам, че петрола трябва да се харчи така безобразно, но това пък не е основание брюкселските гълтачи да държат такава политика с цените. В следващите години неизбежно цената на горивата у нас ще расте независимо от световните борси, заради изисквания от Брюксел акциз, който трябва да достигнем. В Европа акцизите и таксите достигат до 60, а на места даже и 75%, докато в щатите държавата прибира едва 15-20%. Има случаи, когато цената на петрола в Англия без данъци е била малко по-ниска от тази в щатите без данъци, но като се сложат тъпанарските брюкселски акцизи нещата се обръщат с убийствени разлики.

    Коментиран от #17

  • 15 GTE

    1 0 Отговор
    Един влекач на МАН или Волво със сигурност е по-евтин, по-практичен, по-мощен и по-икономичен. Това е извратено разточително безмислено и освен наистина за военни цели, за цивилно приложение е за некви гангстери. Ама при нас вече ги изтепаха или са арестувани и разболели се.
  • 16 JEEP

    0 1 Отговор
    Якооооооо
  • 17 yellow

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "европейски гълтачи":

    За това си прав - гневя се много за това. Но американците са 2 процента от населението на света а харчат 25-30 процента от енергоносителите.
  • 18 кик

    2 1 Отговор
    до 15 подкрепям те....аз бих си купил Краз 255 за около 10к лева и за още толкова бих му направил подобрения и би станал по добър от тва нещо тука и ще вла4и пове4е и ще носи пове4е и навсякъде ще минава и нема да се разваля защото е много здрав....
  • 19 buenos noches

    2 1 Отговор
    ей тва най ме дразни в американците - бензинът при тях е най-евтин в целия свят и точно поради тази причина нямат и един икономичен автомобил :X нямат и 1 автомобил (джип, кола или камион) който да харчи под 10 на 100 :X, докато в Европа (а да не говорим за България) бензина е страшно скъп и заради това повечето авто произведители като VW, BMW и т.н започнаха да намалят обема на двигателите си (но не за сметка на мощността) с цел по-нисък разход и вредни емисии иначе ето ви 1 прост пример BMW M3 E92 харчи под 15-20 на 100 докато американска кола със същите характеристики би била с разход 25-30 на 100.
    ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ МАЛКО. те дават тия идеи за икономия на бензина, а те самите не се старят да постигнат тази цел :X :X

    ЕГОИСТИ!!!

    Коментиран от #22

  • 20 кик

    1 0 Отговор
    и на кой по дяволите му трябва плейстеишън ??????????тва е се едно да си монтирам миялна машина в трактора
  • 21 кик

    2 0 Отговор
    до 19 евтиният бензин в сащ се компенсира с огромния им разход за което се грижат авто пройзводителите пък и в фирма сащ почти вси4ко е една илюзия за зомбираните им граждани
  • 22 Парадокс

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "buenos noches":

    Вземи погледни Японците какво правят с икономия на гриво, но без да е за сметка на мощността. Швабите са доста назад по този критерий!
  • 23 gost

    2 1 Отговор
    ХЕИИ,КОЛЕГАТА С РУСКИЯ БЕРП,МНОГО СА МИ НЕПРИЯТНИ ЛИЦЕМЕРИТЕ,КАТО ТЕБ,АКО СЕГА ТИ ПРЕДЛОЖАТ НЯКАКВА РАБОТА,КАЗВАМ НЯКАКВА,В USA,ЩЕ ОТСКУБЕШ ОТ ТУК С 200КМ/Ч,ТО И ЦЯЛАТА РУСИЯ БИ ИСКАЛА ДА Е В USA АМА НЕ МОЖЕ...ТАКА ,ЧЕ НЕ МИ ЗАВИРАИ ТВОИТЕ БУТАФОРНИ РУСКИ ДЕФЕКТИ ТУК,ТЕ САМИТЕ НЕ СИ ГИ КЪПУВАТ!ТОВА ДА НЕ ТИ Е КАЛАШНИКОВ НА ЧЕРНО..........:))))))
  • 24 гостт

    0 3 Отговор
    аз на playstation-a ли ще играя или ще го карам
  • 25 гост

    2 3 Отговор
    Като собственик на додж рам мога да кажа , че това вече е малко прекалено...
  • 26 uygf

    2 2 Отговор
    това Зил131 ли е или джип ...ти извращението
  • 27 ььь

    4 0 Отговор
    International е фирма, която прави магистрални влекачи и то от най-бруталните и това са го направили за лиготия и реклама.
    И стига с тия клишета колко харчели американските коли, отдавна там се карат съвсем нормални автомобили, само баровците карат големи двигатели, но то е така по цял свят.
  • 28 ььь

    5 1 Отговор
    И изобщо не е грозен, аз бих си го ръчкал из квартала ;)
    Ще заоблям кьошетата на къщите :)))
  • 29 kibika

    1 1 Отговор
    Американска ч...я отвсякъде.........
  • 30 PlimP

    0 1 Отговор
    голям прас, мародерът е по-симпатичен :)
  • 31 Пешо

    1 0 Отговор
    Аз пък имам хамстер. Да кажете нещо?