Отидете към основна версия

4 739 18

Най-практичният Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • variant-
  • alltrack

Към гамата на осмото поколение Volkswagen Golf се присъединиха традиционното комби Variant и "всъдеходната" му версия Alltrack. Продажбите започват до края на годината.

Новият Golf Variant е пораснал на размери спрямо предшественика си. Дълъг е 4 633 мм (+71 мм), а междуосието е увеличено с 51 мм до 2 686 мм. Комбито е по-дълго с 349 мм от хечбека.

Благодарение на по-дългата база за пътниците отзад има 38 мм повече, отколкото в комбито от седмата генерация. Багажникът обаче не е много по-голям - поема 611 литра или с едва 6 повече.

Ако задната седалка се сгъне, вместимостта на товарния отсек става 1 642 литра. Петата врата се отваря без ръце, а в багажника са се появили нови кукички за чанти, крепежни колелца и две розетки на 12 и 230 волта.

Гамата от двигатели и оборудването са напълно идентични с тези на хечбека. Variant ще се предлага с 1.0- и 1.5-литрови бензинови мотори TSI evo, 2.0-литров TDI и хибридна силова установка. Ще има и наточена модификация R 2.0-литров четирицилиндров агрегат и четири задвижващи колела.

Golf Alltrack се отличава с увеличен клиренс, пластмасов предпазващ пояс в долната част на каросерията и калниците и двойно предаване 4Motion. Седалките са брандирани с името на модификацията, а топ версията може да тегли ремарке с тегло до 2 тона.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини