Отидете към основна версия

30 324 70

Задава се Renault на базата на Mercedes-Benz

  • renault-
  • mercedes-benz-
  • daimler-
  • initiale paris-
  • карлос таварес

В интервю за Automotive News Europe оперативният директор на Режията Карлос Таварес потвърди слуховете, че Daimler ще предостави на Renault платформа за нов луксозен седан от клас Е. Таварес обаче подчертава, че за момента основен приоритет за компанията е новото поколение на по-малката Laguna.

Французите имат амбициите да превърнат модела световен, а не само европейски автомобил. Под "глобален" от Renault обаче разбирали "предназначен за развиващите се пазари - на първо място Русия и Китай". Таварес опровергава сведенията, че следващата Laguna ще се произвежда в корейския завод на Режията и Samsung. Неверни били и слуховете, че моделът щял да се превърне в кросоувър.

Главната задача на Renault в момента била да се отърве от имиджа на производител на бюджетни автомобили. Именно с тази цел Режията подготвяла новия луксозен бранд Initiale Paris. През първите две години от съществуването си новата марка щяла да продава премиум модификации на съществуващи модели от гамата на французите и впоследствие да се превърне в аналог на Infiniti за Nissan.

Според Таварес на Initiale Paris ще са нужни около 25 години, за да достигне статута на елитните брандове. По негово мнение след петилетка в гамата на новия бранд ще има пет или шест модела от сегментите D и E.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини