Отидете към основна версия

3 739 14

Продава се рядък NSX Zanardi Edition

  • acura-
  • honda-
  • nsx-
  • zanardi edition-
  • продажба-
  • търг

В онлайн аукциона Bring a Trailer текат наддавания за Acura NSX от рядката версия Zanardi Edition, от която са произведени само 51 бройки. Като нов автомобилът е струвал под $85 000, а към момента цената му надхвърля $215 000 (€181 534). Търгът приключва на 17 септември.

Ограничената серия е представена през 1999-а. Посветена е на двете поредни победи на Алесандро Дзанарди в сериите CART през 1997 и 1998 г., който получава първата кола.

Всички NSX-и Zanardi Edition са боядисани в червен цвят Formula Red като болида на прочутия състезател. Специалната версия тежи с 68 кг по-малко от стандартния модел заради отказа от усилител на волана, олекотените джанти BBS, акумулатор, заден спойлер и стъкла. Скоростният лост е изработен от титан.

Оборудването обаче не е окастряно. NSX Zanardi Edition има аудиосистема, климатик, еърбег за водача и електрически настройки на седалките, тапицирани с кожа и алкантара.

Моторизацията на Zanardi Edition не се отличава от обикновения NSX. 3.2-литровият V6 развива 294 к.с. и 303 Нм. Шестстепенната ръчна предавателна кутия задвижва задните колела през диференциал с повишено триене.

Продаваният NSX Zanardi Edition е подарен от Honda на шампиона по мотоциклетизъм Мигел Дюамел. За 20 години той е навъртял с колата едва 19 300 км, което обяснява идеалното ѝ състояние.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.

Свързани новини