Отидете към основна версия

3 603 23

Продава се идеален Gullwing

  • mercedes-benz-
  • 300sl-
  • gullwing-
  • продажба

Mercedes-Benz 300SL в превъзходно състояние на 91 000 км трупа солидни оферти в онлайн аукциона Bring a Trailer. Наддаванията за култовия Gullwing, от който са построени едва 1 400 бройки, вече надхвърлят $1 млн.

Купето е произведено през 1957 г. и остава в ръцете на първия си собственик до 1981-ва. Любопитното е, че след 23 г. престой във Великобритания човекът си го изкупува обратно. В периода 2014-2016 г. "бенцът" е реставриран из основи.

По време на възстановителните работи каросерията е разглобена и оголена до метал, а заводският сребрист цвят е заменен със сиво-син, който също е популярен през 50-те. В него са боядисани и оригиналните тасове на 15-цоловите колела.

Салонът е претапициран с използване на тъкани от тогавашния каталог на Mercedes-Benz. На арматурното табло е инсталирано радио Becker Mexico, което навремето е струвало $246.

Като нов 3.0-литровият редови шестак М198 с механичен инжекцион Bosch е развивал 215 к.с. След основния ремонт характеристиките му са близки до заводските. Номерата на мотора и 4-степенната механична трансмисия съвпадат, което потвърждава оригиналността им.

Преди да бъде обявен за продажба автомобилът е преминал пълен технически преглед. Новият собственик ще получи албум с описание и снимки от процеса на реставрацията отпреди 5 години, както и пълен набор от документи.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.

Свързани новини