Отидете към основна версия

6 925 14

Продава се Chevelle, каран от Вин Дизел

  • chevrolet-
  • chevelle-
  • бързи и яростни-
  • вин дизел

Австралийската аукционна къща Lloyds приема наддавания за оригинален Chevrolet Chevelle от 1970 г., участвал в снимките на четвъртата част от поредицата "Бързи и яростни". По-малко от денонощие преди края на търга цената на купето, управлявано от Вен Дизел, вече надхвърля 101 000 австралийски долара (€61 130).

"Бързи и яростни 4" не е единствената серия от франчайза, в която "шевелът" може да бъде видян. Автомобилът се мярка и в самото начало на първата част, но тогава е с червен цвят с черни ленти. Впоследствие продуцентите решават да го пребоядисат.

По сценарий в четвъртия филм купето "умира", но за снимките са използвани други коли от същия модел. Оригиналността на продавания Chevelle се потвърждава от документи от киностудиото Universal.

Оборудваното с 5.7-литров V8 купе има четиристепенна автоматична трансмисия, обезопасителна клетка, вентилирани спирачки Wilwood, окачване Hotchkis и състезателни седалки, между които е монтирана бутилка за азотен оксид. Салонът е далеч от идеалното състояние, но това очевидно не тревожи кандидат-купувачите.

На предния капак на звездния Chevelle има надпис "Ride or Die", оставен през 2015 г. от Коуди Уокър, брата на покойния Пол Уокър, който го замества в снимките на някои сцени.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.

Свързани новини