Отидете към основна версия

11 785 23

G-Power отново поглежда към BMW X6

  • g-power-
  • bmw x6-
  • typhoon s-
  • тунинг

Немското ателие G-Power, прочуто с доработката на най-мощните автомобили с марка BMW, държи няколко от рекордите за скорост, като едно от най известните и творения е BMW M5 Hurricane RR.

По отношение на модела X6 инженерите от G-Power вече имат две сериозни разработки зад гърба си - Typhoon и Typhoon RS. Първата версия, стандартно разполагаща с 4.4-литров V-осмак беше преработена, като обемът нарастна до 4.8 литра, а мощността до 625 к.с. Typhoon ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди.

Това обаче явно не беше достатъчно, защото малко по-късно G-Power извади разновидността RS. Тя беше снабдена с 5.5-литров мотор с две турбини, който след сериозна доработка достигна мощност от 900 к.с. Ускорението до 100 бе само 4.2 секунди, а максималната скорост - 330 км/ч.

Това помогна на Typhoon RS да постави световен рекорд за кросоувъри, като подобри постижението на Brabus GLK V12. Този модел се превърна в един от най-скъпите тунинг автомобили. Цената му е 675 000 евро. Освен това вече е и доста ценен, защото от него бяха произведени само пет екземпляра.

Сега инженерите на G-Power показаха нова разработка, позиционирана между Typhoon и Typhoon RS. Логично, моделното и обозначение е S. Измененията в екстериора са свързани основно с новата предна "престилка". Капакът на моторния отсек е изработен изцяло от въгледродни сплави и е снабден с ефектни и доста ефективни вентилационни отвори.

Ауспухната система също е нова. Тя е изработена от неръждаема стомана, като завършващите четири тръби са с диаметър 125 мм. Срещу допълнително заплащане ауспухната система може да бъде изработена и от титан. Екстериорната визия отзад се допълва от интересния дифузьор от въглеродни нишки.

V-образният осемцилиндров двигател на Typhoon S е с работен обем 4.4 литра. Двата турбокомпресора са нови, електрониката му е изцяло препрограмирана, а ограничителят на скоростта е премахнат. Благодарение на тези доработки мощността достига 725 к.с., със 170 коня повече от стандартното BMW X6 M.

Максималният въртящ момент е електронно ограничен на 890 Нм, което се прави с цел предпазване на скоростната кутия. Има вариант обаче трансмисията да бъде усилена и тогава въртящият момент може да достигне до 1 000 Нм. С подобни характеристики Typhoon S достига максимална скорост от 300 км/ч.

Ускорението от 0 до 100 км/ч също е впечатляващо. То е еднакво с това на по-мощната модификация RS - 4.2 секунди. Интерес представляват и джантите. Те са G-Power Silverstone RS и са с размер 23 цола. Алуминиевите колела са "обути" с гуми  Michelin с размери 280/30 отпред и 315/25 отзад,

Идеята за създаването на Typhoon S е да бъде подобрена аеродинамиката на автомобила и поради тази причина по интериора не е променяно нищо. Аеродинамичният пакет се предлага на цена от 6 900 евро без монтаж. 23-цоловите джанти с гумите струват 8 865 евро, а преработката на агрегата се предлага на цена от 13 526 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини