23 Март, 2011 12:15 11 784 23

G-Power отново поглежда към BMW X6

  • g-power-
  • bmw x6-
  • typhoon s-
  • тунинг

Немското ателие G-Power, прочуто с доработката на най-мощните автомобили с марка BMW, държи няколко от рекордите за скорост, като едно от най известните и творения е BMW M5 Hurricane RR.

По отношение на модела X6 инженерите от G-Power вече имат две сериозни разработки зад гърба си - Typhoon и Typhoon RS. Първата версия, стандартно разполагаща с 4.4-литров V-осмак беше преработена, като обемът нарастна до 4.8 литра, а мощността до 625 к.с. Typhoon ускорява до 100 км/ч за 4.5 секунди.

Това обаче явно не беше достатъчно, защото малко по-късно G-Power извади разновидността RS. Тя беше снабдена с 5.5-литров мотор с две турбини, който след сериозна доработка достигна мощност от 900 к.с. Ускорението до 100 бе само 4.2 секунди, а максималната скорост - 330 км/ч.

Това помогна на Typhoon RS да постави световен рекорд за кросоувъри, като подобри постижението на Brabus GLK V12. Този модел се превърна в един от най-скъпите тунинг автомобили. Цената му е 675 000 евро. Освен това вече е и доста ценен, защото от него бяха произведени само пет екземпляра.

Сега инженерите на G-Power показаха нова разработка, позиционирана между Typhoon и Typhoon RS. Логично, моделното и обозначение е S. Измененията в екстериора са свързани основно с новата предна "престилка". Капакът на моторния отсек е изработен изцяло от въгледродни сплави и е снабден с ефектни и доста ефективни вентилационни отвори.

Ауспухната система също е нова. Тя е изработена от неръждаема стомана, като завършващите четири тръби са с диаметър 125 мм. Срещу допълнително заплащане ауспухната система може да бъде изработена и от титан. Екстериорната визия отзад се допълва от интересния дифузьор от въглеродни нишки.

V-образният осемцилиндров двигател на Typhoon S е с работен обем 4.4 литра. Двата турбокомпресора са нови, електрониката му е изцяло препрограмирана, а ограничителят на скоростта е премахнат. Благодарение на тези доработки мощността достига 725 к.с., със 170 коня повече от стандартното BMW X6 M.

Максималният въртящ момент е електронно ограничен на 890 Нм, което се прави с цел предпазване на скоростната кутия. Има вариант обаче трансмисията да бъде усилена и тогава въртящият момент може да достигне до 1 000 Нм. С подобни характеристики Typhoon S достига максимална скорост от 300 км/ч.

Ускорението от 0 до 100 км/ч също е впечатляващо. То е еднакво с това на по-мощната модификация RS - 4.2 секунди. Интерес представляват и джантите. Те са G-Power Silverstone RS и са с размер 23 цола. Алуминиевите колела са "обути" с гуми  Michelin с размери 280/30 отпред и 315/25 отзад,

Идеята за създаването на Typhoon S е да бъде подобрена аеродинамиката на автомобила и поради тази причина по интериора не е променяно нищо. Аеродинамичният пакет се предлага на цена от 6 900 евро без монтаж. 23-цоловите джанти с гумите струват 8 865 евро, а преработката на агрегата се предлага на цена от 13 526 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dankata

    14 11 Отговор
    Браво!Това е станало е.аси и самолета!От 0 до 100 за 4,2 сек и 330 км/ч!Пък и не е скъпо!Абе G-power си знаят работата!!

    Коментиран от #3

  • 2 G-Power BMW

    19 13 Отговор
    БРАВО И ОТ МЕН. Очаквайте влкючване на феновете на японски боклуци, които да оплюят труда на G-Power и да започнат да се обясняват, колко по добри са били японските кошници.

    Коментиран от #5

  • 3 Хулиган

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "dankata":

    КЪДЕ ЧЕТЕШ БЕ dankata, НА ТОЗИ МОДЕЛ МАКС. СК. Е 300км/ч ! ТОЗИ, КОЙТО Е ПИСАЛ СТАТИЯТА, НА ПРЕДПОСЛЕДНИЯТ РЕД ВМЕСТО "дганти", МОЖЕШЕ ДА НАПИШЕ "джанти" ! И ТОЙ КАТО ТЕБ ОЩЕ НЕ СЕ Е СЪБУДИЛ !
  • 4 Хулиган

    12 6 Отговор
    НЕ МОГА ДА КАЖА НИЩО ЛОШО ЗА ДОРАБОТКИТЕ НА G-power BMW, КАКТО И НА Brabus Mercedes ! ВПЕЧАТЛЯВАЩИ СА, САМО НЕ МЕ КЕФИ КАТО ИМ СЛОЖАТ ЧЕРНИ ДЖАНТИ ! СИЛНО ГИ ЗАГРОЗЯВАТ !
  • 5 Дошо

    10 18 Отговор

    До коментар #2 от "G-Power BMW":

    Кои японски боклуци бе мен?Това БМВ е звяр да, ама не е нито кола нито джип.Даже не е и паркетник, защото е също толкова зле с проходимостта колкото и едно обикновено дръгливо БМВ със задно.И колкото и да е звяр е нискоефективен звяр само вдига патардия нищо повече.Много коне много нещо, а динамиката същата.
  • 6 Дошо

    11 8 Отговор
    И друго нещо тоя дето е писал статията я е написал супер объркано първо едни доработки, после други стари нови
  • 7 fenn

    8 12 Отговор
    kogato stignat g klasata na brabus 0-100 -4.00 sec molq da mi pi6at na e-mailla :D:D:D
  • 8 Santa Fe

    7 6 Отговор
    Колата е страхотна, направо ви се чудя на селските коментари как може да плюете такова перфектно творение на стотици инженери...
  • 9 mm

    7 6 Отговор
    Животното кефи много. Червеният цвят вдъхва допълнителна агресия. Параметрите на колата се впечатляващи. Постигната е мощност 900кс, което е нечовешко. Браво на хората от G-Power, поздравления от мен.
  • 10 pawer

    6 12 Отговор
    ДОШО наи-слабото ти изказване"тапет".опомни се малко X6 е невероятен автомобил нее за всеки..........

    Коментиран от #11, #13

  • 11 mitko

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "pawer":

    besporno djipat e hubav noo neveroqten ne e
  • 12 ачо

    7 9 Отговор
    лелееееееееееееееееее ето това е един изключителен автомобил........ (H)
  • 13 Дошо

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "pawer":

    Абе той, че е хубав е хубав.Не ми харесва това, че проходимостта му е никаква.ДА боксува по мокра трева това и минимален наклон да неможе да преодолее на какво прилича за един джип?На пътя ще е ракета, но нали все пак е и ,,джип" трябва поне малко да става за извън асфалта.
  • 14 Spewn1

    3 4 Отговор
    Ми това е спортна модификация и е направена за асфалт, а и да знаеш, че с днешното адаптивно окачване джиповете стават коли и колите стават джипове.
  • 15 ahaha

    6 1 Отговор
    жипът требе да е жи класа :D axaxaxa
  • 16 Дошо-хлапак

    5 6 Отговор
    Доши сине мой не говори така за марка която никога няма да достигнат другите.Коя е най-интелигентната система 4х4 в света?BMW-X drive та не говори че Бмв нищо не можело да направи в сняг , нв било проходимо и т.н.Това Х6 не е направено да ходиш с него в планината,а като застане на пътя да яде японските тоалетни които са 5 пати по леки от него!

    Коментиран от #18

  • 17 ВАСИЛ

    5 6 Отговор
    ГРОЗНО И КИЧОЗНО
  • 18 Дошо

    22 5 Отговор

    До коментар #16 от "Дошо-хлапак":

    Абе пич кефят ме такива наивни деца като теб.Марка, която другите няма да достигнат никога.Нещо като дете пророк се изживяваш а?Ех ма си забавен.Не да я достигнат ами са я минали отдавна.Дори кенефите на Ауди са по-добри, в някои отношения.Айде стига висял на компа, че тук няма да научиш нищо и утре пак ще имаш Слаб2 въпреки убедеността ти, че си природно интелигентен.

    Коментиран от #23

  • 19 с

    6 4 Отговор
    Нали знаете че на БМВ, а и на клиентите на БМВ, не им пука за мнението на Дошо, Мошо и Гошо.
    Също би трябвало да знаете че избиването на комплекси в Интернет е безсмислена работа
  • 20 ----

    1 0 Отговор
    Abe Dosho vuv vsi4ki statii si davash mnenie i pluesh a koi znae kva koshnica karash.Sigurno nikoga ne si se kachval daje na BMW ili Mercedes ama mojesh da govorish za tqh.Osuznai se malko!!!
    Inache bravo na G-POWER i BMW znaqt si rabotata
  • 21 ggg

    1 0 Отговор
    Abe disho mnogo sa neprohodimi tez bmw-ta be .Slushaite disho i negoviq GTR :D:D
  • 22 Petar

    1 0 Отговор
    woooow "жипът требе да е жи класа :D axaxaxa" q marsh v 1-vi klas!!
  • 23 Дишо лапенце !!

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дошо":

    Майка ти не ти ли е казвала да не сядаш на компютъра докато я няма ?И се съм виждал прости пишлемета ама като тебе такова тъпо парче не бях виждал в целия сайт ти пишат че си тъп и те обиждат и ти продължаваш да пишеш тук нямам думи за теб приятел...