Отидете към основна версия

3 666 10

Горещ хечбек с 810 коня от Hyundai и Rimac!

  • hyundai-
  • n-
  • rimac-
  • rm20e-
  • електромобил-
  • хюндай

Hyundai представи електрическия хечбек RM20e на автомобилното изложение в Пекин. Това е прототип с мощност от 810 конски сили, който има за цел да покаже технологиите на N-подразделението на марката. Задвижването е на задните колела, а колата е със средноразположен двигател.

Hyundai RM20e е изграден на нова електрифицирана платформа, а партньор по проекта е хърватската компания Rimac. Отвън прототипът Hyundai RM20e наподобява състезателна версия на Veloster N, но познатото тяло е само обвивка, тъй като техническия пълнеж на електрическата кола е напълно нов.

Концепцията се основава на електрифицирано шаси, като електромотора с мощност 810 конски сили (960 Нм) е монтиран зад облегалките на предните седалки, в основата, а задвижването е към задния мост. Декларираните динамични характеристики на RM20e са ускорение от място до 100 километра в час за по-малко от три секунди, до 200 километра в час - за 9,88 секунди и максимална скорост - 250 километра в час.

Батерията е с капацитет 60 киловат-часа и е монтирана под пода. Към момента автономността на електрическото превозно средство не е известна. Ръководителят на научноизследователската и развойна дейност на Hyundai Group Алберт Биерман подчерта, че докато RM20e „съчетава характеристиките на състезателен автомобил и ежедневна кола“.

Биерман каза още, че модерната електрическа задвижваща система на RM20e осигурява "вълнуващо ускорение", но даде ясно да се разбере, че серийните наследници на концепцията не биха били непременно "чисти" електромобили. В същото време корейската фирма ще разшири партньорството си с хърватската фирма Rimac.

Възможно е електрическият хечбек RM20e с мощност от 810 конски сили да стане основа и за спортния автомобил Hyundai със среден двигател, който ще се конкурира със следващото поколение Porsche Boxster. Корейската фирма потвърди развитието на спортен автомобил, но времето на появата на серийния модел все още се пази в тайна.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини