Отидете към основна версия

9 969 30

Porsche ще смалява Panamera

  • porsche-
  • pajun-
  • panamera-
  • audi-
  • a5

В Цуфенхаузен сериозно разглеждат възможността за разширяване на моделната си гама. След като направиха фурор с Cayenne, дойде ред и на огромния хечбек Panamera, който също се радва на завидно внимание от страна на клиентите на марката.

Сега се носят слухове, че Porsche подготвя модел, който на практика ще представлява умален вариант на Panamera. На този етап от проекта новият хечбек носи името Pajun, а очакваната му поява на пазара като сериен автомобил е насрочена за след пет години.

Името Pajun е съставено от думите Panamera (Pa) и Junior (Jun) по подобие на названието на бъдещия кросоувър Cajun (от Cayenne Junior). Външността на новия автомобил ще бъде изпълнена в стил Panamera, като малкият хечбек ще заимства от по-големия си брат и доста от двигателите.

В това число влизат и шест-, и осемцилиндровите мотори с мощност от 400 и 500 конски сили. Предвижда се и производство на хибридна модификация, както и монтирането на дизелов агрегат с мощност 300 конски сили.

Що се отнася до цената на Porsche Pajun, експертите са на мнение, че на европейския пазар този автомобил ще струва някъде от порядъка на 60 000 евро. Ще отбележим, че на този етап най-евтината Panamera в Германия струва 75 800 евро.

Предполагаемата платформа, върху която ще се прави малкия хечбек на Porsche, ще бъде заимствана от Audi A5. Освен т.нар. мини Panamera от компанията предвиждат и пускането в производство на още една модификация на Panamera. Става дума за удължена със 120 мм версия, която ще има междуосие от 3 040 мм.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини