Отидете към основна версия

17 235 25

Продава се рядък италиански УАЗ

  • уаз-
  • уаз-469-
  • обява-
  • продажба

Произвеждан в ограничени количества дизелов УАЗ-469 ис търси нов собственик след 28 години в гараж в гр. Морано Калабро в югозападна Италия. Всъдеходът е напълно оригинален, но се нуждае от реставрация.

Нафтовите "уазки" са дребносерийна продукция на италианското ателие Martorelli с 2.5-литров дизел от Peugeot XD2 с мощност 76 к.с. (UAZ Marathon) или 2.4-литров турбодизел VM със 100 коня (UAZ Dakar). Продаваният екземпляр е от по-слабата модификация.

През 70-те години на миналия век "уазките" се продават добре в Италия, тъй като има късмет с вносителя. За братя Марторели съветските всъдеходи са не просто бизнес - те участват в състезания, за да ги популяризират, доказвайки на практика отличната им проходимост.

Белият UAZ Marathon няма добър външен вид, но всъщност е доста съхранен. Корозията е "изяла" вратите, но не е засегнала сериозно шасито и каросерията.

Всички гумени уплътнения се нуждаят от смяна, а салонът - от претапициране. За сметка на това пробегът е само 75 000 км.

Единствената неоригинална част по италианската "уазка" са японските гуми Bridgestone. Всичко останало по всъдехода е запазено в заводския рид, включително табелките и цялата документация. Цената е €1 900.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.

Свързани новини