Отидете към основна версия

35 872 99

Tesla на 80 хил. км скъса носач с 200 км/ч

  • tesla-
  • model s-
  • окачване-
  • носач-
  • повреда

Собственик на Tesla Model S 90D се оплака в немски форум, посветен на марката, че по време на пътуване по аутобана от Щутгарт към Цюрих се е скъсал предният ляв носач на електромобила. Опасният инцидент се случил при скорост от 200 км/ч и по чудо се разминал без сериозни последствия.

Швейцарецът разказва, че чул силен трясък, а след това от предното ляво колело започнали да излизат кълба от дим - както се оказало, от триенето на гумата в кората на подкалника. "Тѐслата" дръпнала рязко вляво, а воланът блокирал.

След като някак успял да отбие, собственикът установил, че носачът е скъсал и спирачния маркуч. От Tesla му обяснили, че повредата най-вероятно е резултат от износване и естествена умора на метала.

В момента на повредата пробегът на "тѐслата" бил 80 000 км, а гаранцията изтекла през април тази година. Мъжът трябвало да плати ремонта 7 570 франка (€7 020) от джоба си.

Швейцарецът се заканва да потърси причините за повредата с независима експертиза, като допуска, че не е изключено носачът да се е счупил заради некачествен материал. Такава хипотеза предлагат други участници във форума, които са се сблъсквали с подобни проблеми, макар и при други обстоятелства.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 52 гласа.

Свързани новини