Отидете към основна версия

15 539 42

Нищо ново в новата Skoda Octavia

  • skoda-
  • octavia

В Чехия се състоя закрита презентация на новата Skoda Octavia. Своеобразната предпремиера беше организирана за местните журналисти, но по автомобила все още личат замаскирани детайли. Въпреки това предсерийната Skoda Octavia показа своето лице, но то се оказа доста сходно с досегашното.

По отношение на недостатъчните екстериорни промени чешките журналисти са единодушни. Те отбелязват обаче и още един факт. Skoda Octavia е станала по-голяма. Междуосието е нараснало със 108 мм, а дължината - с 90 мм. Благодарение на това салонът е станал по-просторен, а багажното пространство вече е почти 600 литра.

Още от разликите между Skoda Octavia III и предшественика са, че новата генерация е по-безшумна и разполага с по-комфортна возия. Като цяло въпреки увеличените габарити новото поколение е по-леко от досегашното с цели 100 килограма. С това се изчерпват и основните новости около Octavia III.

Що се отнася до салона, и там промените са малко (долните снимки). Първоначално третата генерация ще разполага с пет двигателя. Най-слабият ще е турбо с обем 1.2 литра, а останалите бензинови ще са с работен обем 1.4 и 1.6 литра. Малкият дизелов също ще е 1.6-литров, а по-големият ще разполага с работен обем от два литра.

Салоните на предсерийната Octavia III отгоре и настоящата Octavia

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини