Отидете към основна версия

4 818 40

Golf GTI вече с 300 коня

  • volkswagen-
  • gti-
  • clubsport

Volkswagen представи Golf GTI на стероиди с традиционното име Clubsport. Анаболният хечбек има 2.0-литров бензинов турбомотор EA888 с мощност 300 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм.

Clubsport разполага с 55 коня и 30 Нм повече от стандартния GTI. Трансмисията е само една - робот със седем предавки. За да не стъпват в територията на върховия Golf R с 333 к.с., немците са запазили предното предаване.

Точното време за ускорение от 0 до 100 не се съобщава. От VW разкриват единствено, че е под шест секунди. За сравнение GTI лепи стотака за 6.2 сек., а лимитираният Clubsport S с 310 коня от предишното поколение - за 5.8 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Новият Clubsport има електронен диференциал, специфични настройки на кормилната уредба и окачване с увеличен ъгъл на наклон на колелата. Спирачните дискове са уголемени и олекотени, а клиренсът е намален с 15 мм.

Към съществуващите режими на движение Eco, Comfort, Sport и Individual е добавена нова настройка Special. Тя е предназначена за максимална ефективност на писта и е разработена специално за "Нюрбургринг", където Clubsport завърта 12.9-километрова обиколка с 13 секунди по-бързо от стандартния GTI.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.

Свързани новини