Отидете към основна версия

38 669 43

Руски FIAT за американската полиция

  • ваз-
  • lada-
  • 2105-
  • тунинг

През 2006 година автомобилът от снимките представлява съвсем обикновена Lada 2105. Първоначално собственикът й не предвижда никакви доработки по нея, въпреки че открай време се увлича от тунинга. Едно неприятно събитие година по-късно обаче променя намеренията му. Lada-та катастрофира и от там започва нейната "пълна промяна".

Модата на т.нар. полицейски стайлинг е отдавна известна и се практикува от всикчи утвърдени тунинг ателиета. Собственикът на Lada-та също е повлиян от това течение в автомобилния тунинг и решава да "облече" колата си в униформа. Слагането на пагони обаче е само част от сериозните доработки.

Освен ефектното пребоядисване, "петицата" се сдобива с нови предни ксенонови светлини. Броните са премахнати и са интегрирани нови спойлери и надкалникови вежди. Сериозно внимание е отделено и на музикалното оформление. Аудиосистемата разполага с мощност от 1 800 вата.

Интериорът също е значително модифициран, като новият наподобява на спортните автомобили от 80-те години на миналия век. Седалките са спортни и са снабдени с четириточкови предпазни колани. Воланът и ръкохватката на скоростния лост са дело на Jacky Autosport и също допринасят много за спортното излъчване на автомобила.

Визията на автомобила е завършена от ефектни 16-цолови джанти, оборудвани с нископрофилни гуми с размери 205/45 R16 отпред и 215/40 R16 - отзад. Задните стъкла пък са сменени с такива от поликарбонат, а матовият преден капак е прорязан от интересни въздухозаборници.

За сметка на нов блок работният обем на двигателя е увеличен до 1 861 куб. см. Стандартният карбуратор е сменен със значително по-ефективния Solex Sport, буталата са Kolbenshmidt, а разпределителния вал е М22 ОКБ (руско производство). Коляновият вал е от ВАЗ-21213.

Електроуборудването също е подменено изцяло. Свещите са Bosch Platinum, а много от останалите възли по ел. инсталацията са дело на Hella. Алтернаторът е нов, а перката на двигателя може да се включва принудително. Горивните филтри са заимствани от Chevrolet Niva, въздушният е JR, а бензиновата помпа е производство на Pekar.

Що се отнася до окачването, там също има интересни промени. Предните пружини са скъсени, а задните са от Lada 2104. Амортисьорите са Plaza Sport и се характеризират със съкратен ход и значително по-голяма твърдост. Автомобилът е снабден и с двойна стабилизираща щанга отпред.

Този тунинг отнема са собственика почти година, но ефектът е забележителен. Още по-интересно е, че в Русия подобно брандирани автомобили не са забранени за използване по цивилната пътна мрежа. Така че сега руският FIAT с фасон на американски полицейски прихващач се движи спокойно по улиците на Москва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини