Отидете към основна версия

5 697 26

Tuatara ще повтори рекорда си заради скептици

  • ssc north america-
  • tuatara-
  • рекорд

SSC North America ще докаже публично, че Tuatara е най-бързият сериен автомобил света с публично повторение на новия световен рекорд за скорост, обявиха от компанията. Така ще бъдат опровергани всякакви съмнения за измама, каквито се появиха след обявяването на постижението, смята Джеръд Шелби.

SSC Tuatara счупи рекорда на шосе 160 в щата Невада със средна скорост 508.73 км/ч - с 61.67 км/ч повече от Koenigsegg Agera RS. Американската хиперкола подобри още три върхови постижения - за най-висока скорост на обществен път (532.93 км/ч), най-бърза миля на обществен път (503.92 км/ч) и най-бърз километър на обществен път (517.16 км/ч).

Още с публикуването на видео от поставянето на новия рекорд обаче се появиха множество анализи, които оспориха постижението. Най-много съмнения предизвикаха несъответствията между данните от телеметрията и показаните в записа топографски маркери на шосе 160 край Лас Вегас.

От SSC North America обясниха разминаванията с неточен монтаж и обвиниха за тях студиото Driven, обработвало суровия видеоматериал. Показанията на скоростомера били наложени неправилно върху картината.

За да разсее всякакви съмнения в почтеността на SSC North America, Джеръд Шелби ще организира повторение на рекорда, на което ще бъдат поканени най-изявените скептици. Опитът ще се състои съвсем скоро, но подробности ще бъдат обявени тепърва.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.

Свързани новини