Отидете към основна версия

5 949 20

Битка между ДВГ и електромобил: Честна игра или измама? (ВИДЕО)

  • електромобил-
  • двг-
  • пикапи-
  • ford f-150-
  • lordstown motors-
  • endurance

Това не е първата конфронтация между "електричка" и бензиновото чудовище и със сигурност не е последната. Виждали сме състезания на четвърт миля, и какво ли още не. Сега ви показваме битка за надмощие, която е допълнително доказателство, че електрическата ера в автомобилната индустрия идва. Или поне е повод за интересен дебат.

Двубоят, който ви показваме във видеото по-долу се проведе в САЩ и в него се срещнаха най-продаваният пикап в Северна Америка, Ford F-150, и първият продукт на стартъпа Lordstown Motors, електрическият Endurance. Всъщност самият видеоклип беше публикуван от производителя на електрическата кола.

Специалистите от Car and Driver вече предположиха, че това не е толкова експеримент, колкото рекламен трик. Първо, не участва най-мощният Ford F-150, а версията Lariat с 2.7-литров V6, която произвежда 325 к.с. и 542 Нм, докато четирите електродвигателя на Endurance произвеждат общо 2700 Нм въртящ момент.

Разбира се, дори и топ версията на F-150 не би било лесно да се спори с такива данни, но все пак щеше да е по-честно... Но има и "второ". От всички ъгли е забележимо, че електрическата кола започва да се движи малко по-рано.

Разработващата електрическият пикап, компания обясни това с факта, че електрическите двигатели просто реагират по-бързо на команди, но отвън все още изглежда като не съвсем честна игра. Какво мислите - измамен трик или честна битка?

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.

Свързани новини