Отидете към основна версия

4 649 7

Най-големият трайк в света (ВИДЕО)

  • tower trike-
  • трайк-
  • камион

Американски инженер построи "мототриколка" на базата на магистрален влекач. Джим Гесто от Индиана твърди, че това е най-големият мотоциклет в света, макар че исполинската машина има твърде малко общо с такъв.

Tower Trike всъщност има четири колела, но предните са сдвоени. С мотоциклетите го сродяват двете места, разположени едно зад друго, като за всяко има предпазни колани.

Трайкът тежи 5 тона и е дълъг 5.2 метра, а двигателят е Detroit Diesel. Благодарение на турбокомпресора и механичния нагнетател мощността достига 335 к.с., а максималният въртящ момент - 1 490 Нм. Зад гърба на пътника има 90-килограмов метален кръст с надпис "Never Forget" ("Никога няма да забравим"), който трябва да служи като предпазна дъга.

Tower Trike е оборудван с всичко необходимо за движение по обществените пътища, включително фарове, мигачи и огледало за задно виждане. Кормилото е мотоциклетно, но предните колела се въртят с ръкохватка. Механизмът е заимстван частично от камиона-донор, а педалът на газта и пневматичната система на спирачките са разположени вдясно от шофьорската седалка.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини