Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 19:02 4 629 7

Най-големият трайк в света (ВИДЕО)

  • tower trike-
  • трайк-
  • камион

Американски инженер построи "мототриколка" на базата на магистрален влекач. Джим Гесто от Индиана твърди, че това е най-големият мотоциклет в света, макар че исполинската машина има твърде малко общо с такъв.

Tower Trike всъщност има четири колела, но предните са сдвоени. С мотоциклетите го сродяват двете места, разположени едно зад друго, като за всяко има предпазни колани.

Трайкът тежи 5 тона и е дълъг 5.2 метра, а двигателят е Detroit Diesel. Благодарение на турбокомпресора и механичния нагнетател мощността достига 335 к.с., а максималният въртящ момент - 1 490 Нм. Зад гърба на пътника има 90-килограмов метален кръст с надпис "Never Forget" ("Никога няма да забравим"), който трябва да служи като предпазна дъга.

Tower Trike е оборудван с всичко необходимо за движение по обществените пътища, включително фарове, мигачи и огледало за задно виждане. Кормилото е мотоциклетно, но предните колела се въртят с ръкохватка. Механизмът е заимстван частично от камиона-донор, а педалът на газта и пневматичната система на спирачките са разположени вдясно от шофьорската седалка.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    13 9 Отговор
    Голямо и глупаво нещо, прилича на сегашния им президент, който за радост след 2 месеца си заминава...

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Що , руснака дето направил ЗАЗ , ама като съсипал цели два Лотуса по-умен ли е ?? Или тия дето правят ЗИЛ с ходова част и задвижване от БМВ ?? На тоя поне всичко си му е американско , от двигателя до последния болт и наистина е нещо уникално , а не руски боклук , който се опитват да изкарат "велик" , ама с карантия от омразните капиталисти !!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Направо го съсипа
  • 6 Кофти

    8 2 Отговор
    Поредната американска простотия, тук освен за американски и за руски изгъзици, нищо не се пише, ама нали под такива най-много се коментира....
  • 7 И тея ше раздават глоби

    5 0 Отговор
    На тема екология😂😂😂