Отидете към основна версия

15 167 26

Новата купеобразна Skoda се появи по пътищата на Европа

  • skoda-
  • kodiaq gt-
  • европа-
  • чехия

Skoda Kodiaq GT бе забелязана по пътищата на чешката столица Прага. В момента най-новият купе-кросоувър се предлага само в Китай, но появата на автомобили по пътищата на Чехия може да е доказателство, че моделът скоро ще се появи и на европейския пазар.

Журналистите на Auto.cz, които снимаха новата Skoda Kodiaq GT, поискаха коментар от чешката марка. От централата се ограничиха до твърдението, че в момента този модел се предлага само на китайския пазар и според тях става дума за неофициален внос, но по улиците на Прага се появи още една Skoda Kodiaq GT.

Skoda Kodiaq GT се различава от стандартния модел по скосения си в задната част покрив и по увеличения ъгъл на задните колони. Освен това има и монтиран голям спойлер. Разбира се, версията купе може да бъде само петместна.

Този купеобразен кросоувър е оборудван в Китай с двулитров турбо двигател със мощности 186 и 220 к.с. В първия случай задвижването е предно, а във втория - задвижването е на всички колела. И двете версии разполагат със седемстепенна DSG скоростна кутия с два съединителя.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 29 гласа.

Свързани новини