Отидете към основна версия

9 064 39

Brabus добави още 100 коня на S63 AMG

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • brabus-
  • b63-
  • s63-
  • cl63 amg

Известната тунинг компания от Ботроп представи своето виждане по въпроса за най-наточената S-Klasse. Новото творение на Brabus носи индекс B63 и разполага с модифициран 5.5 литров V-образен двигател, чиято мощност е увеличена от 525 на 620 к.с.

Техническата част на доработката включва сериозно изменение на всмукателната система. Там е монтиран нов допълнителен междинен охладител. Електрониката също търпи значителни изменения. Инженерите от Brabus не се занимават с препрограмиране, а интегрират изцяло нов електронен блок.

Благодарение на тези и още доста по-незначителни изменения по двигателя, максималният въртящ момент също нараства. Повишението е с 200 Нютонметра, като след доработката максималната стойност достига 1 000 Нм. Повишаването на мощността и момента оказва влияние и на динамичните характеристики на автомобила.

Доработената от Brabus S-Klasse ускорява от място до 100 км/ч за 4.3 секунди. Постижението е по-добро от това на стандартната S63 с две стотни от секундата. Максималната скорост пък е 320 км/ч.

Още от промените включват нова ауспухна система, изработена изцяло от неръждаема стомана с керамично покритие от вътрешната страна на тръбите. Изпускателният тракт е адаптивен. Режимите на работа са два - спортен (Sportposition) и тих (Coming Home) и могат да бъдат избирани от водача.

Изброените доработки по силовата част на автомобила се предлагат на цена от 5 900 евро. Към тях могат да бъдат добавени елементи за оптичен тунинг, включващи цялостния фирмен боди кит, изработен от въглеродни сплави, и 21-цолови лети джанти, също дело на Brabus.

Още една от интересните опции е предлаганият специален диференциал, намаляващ пробоксуването на колелата с до 40%. Цялостният пакет от Brabus се предлага в същия вариант и за CL63 AMG, естествено оборудван със същия 5.5-литров мотор.

Ще припомним, че Mercedes-Benz предлага и още една топ модификация на S-Klasse, която разполага с шестлитров V-образен дванайсетцилиндров двигател. Той развива същата мощност като доработения от Brabus мотор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини