Отидете към основна версия

4 071 29

Новият премиум корейски кросоувър ще спори с Audi Q5 и BMW X3

  • hyundai-
  • kia-
  • genesis-
  • gv70

Genesis GV70 беше представен в Южна Корея, като това е най-достъпният кросоувър от премиум марката на Hyundai

Автомобилът ще влезе в продажба от началото на 2021 г. на цена от около $ 40 000. Корейците определят като основни негови конкуренти ​​Audi Q5, Lexus NX и BMW X3. Дизайнът на Genesis GV70 е странен, но и стилен - с дълъг преден капак и скосен покрив. Предницата привлича погледите с огромна радиаторна решетка и тънки диодни фарове.

В салона, т.нар. "подути повърхности" ни връщат в автомобили от 50-те години на миналия век. В същото време новият Genesis GV70 получава ултрамодернистична виртуална подредба на приборите, който е с голям 14.5-инчов сензорен екран и сензорни клавиши на климат контрола.

Освен това за колата са на разположение скенер за пръстови отпечатъци (помага да се разпознае собственика), както и адаптивен круиз контрол, полуавтономна система за шофиране, активно окачване и много други. Кросоувърът също така може да сигнализира за забравени товари на задната седалка.

Genesis GV70 ще получи бензинови турбо двигатели с обем от 2.5 литра (300 к.с.) и 3.5 литра (380 к.с.), както и 2.2-литров турбодизел с мощност 210 конски сили. Всички версии са оборудвани с осемстепенна автоматична скоростна кутия, а задвижването може да бъде задно или 4х4.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.

Свързани новини