Отидете към основна версия

39 097 99

Това са автомобилите с най-надеждни двигатели

  • автомобили-
  • двигатели-
  • надеждност

Списъкът включва само четири агрегата, с които обаче можете лесно да изминете повече от 1 милион километра

Експертите от изданието Car правят един изключително обстоен анализ на автомобилните двигатели за цялата история на автомобилостроенето и идентифицират най-надеждните от тях.

Финалният списък включва само четири двигателя, които са добре познати на всички автомобилисти. Отличените агрегати са направени в различни краища на света - Америка, Германия, Швеция и Япония. Ето и кои са те.

1. Cummins 6BT
Американският 5.9-литров двигател се използва в популярните зад Океана пикапи от 15 години. Cummins 6BT може без проблем да "навърти" половин милион километра, като не рядко автомобилите с този мотор изминават и над милион километра.

2. Mercedes OM617
Двигателят е добре известен от емблематичния седан Mercedes W123. Смята се, че каросерията на автомобила може да изгние няколко пъти, преди този двигател да се нуждае от основен ремонт.

3. Volvo B18
Този агрегат е най-поразителният пример за прословутото шведско качество. С този двигател се оборудва прочутото купе Volvo P1800, чийто собственик е изминал 4.8 милиона км.

4. Toyota 1UZ-FE
Много двигатели от японската марка се славят с надеждност, но 1UZ-FE е може би най-надеждният от тях. Той се монтира на първото поколение Lexus LS400 и с него седаните от тази серия без проблем изминават 1 милион км.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 88 гласа.

Свързани новини