Отидете към основна версия

8 166 14

Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО)

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • нова генерация

Новият Jeep Grand Cherokee L беше представен в САЩ. Промяната е радикална, а целта е да предизвика конкуренти, като Audi Q7 и Mercedes GLS. Продажбите на новото поколение на американското SUV ще започнат в началото на лятото и първоначално всъдеходът ще се продава успоредно с настоящия модел.

Дизайн на Jeep Grand Cherokee L

Като начало новият Jeep Grand Cherokee 2021 е нараснал значително по размери - до 5 204 мм дължина, 1 963 мм широчина и 1 816 мм височина. Междуосието му е 3 090 мм. Ъгловатият дизайн е вдъхновен от миналогодишния концептуален автомобил Grand Wagoneer. Колата обаче запазва характерния за Jeep двуобемен профил и фирмената радиаторна решетка.

Салон и оборудване Jeep Grand Cherokee L

Увеличеният размер ще позволи за първи път в новия Jeep Grand Cherokee да се монтират седем места. Освен това обемът на багажника, дори и при всичките три реда седалки, ще е 484 литра. Други иновации ще включват виртуален кокпит, head-up дисплей и голям 10.1-инчов сензорен екран. Вместо лост за автоматичната скоростна кутия е предвидена кръгла шайба.

Базовото оборудване на 2021 Jeep Grand Cherokee вече ще включва и адаптивен круиз контрол. Топ версията ще има електрическо задвижване и масаж на предните седалки, както и отопляеми, и вентилирани седалки в първите два реда. Опциите вече включват всеобхватни камери, системи за нощно виждане и такива за полуавтономно шофиране.

Спецификации на Jeep Grand Cherokee L

Първоначално новите автомобили ще се предлагат с познатите 3.6-литров V6 с 290 конски сили и с 5.7-литров V8 Hemi с 360 к.с. И двете версии ще са оборудвани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а също така ще има три системи за задвижване на четирите колела, от които можете да избирате, всички с редуктор. В допълнение, за Jeep Grand Cherokee L се предлага въздушно окачване, което увеличава клиренса от 211 на 277 мм.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини