Отидете към основна версия

6 891 8

Ето я новата "китайска" Kia Sportage

  • kia-
  • sportage-
  • ace-
  • китай

В Китай за първи път бе заснета новата Kia Sportage. Става дума за модел, който е създаден специално за китайския пазар. Дългоочакваното ново поколение на глобалния Sportage също ще се появи на бял свят през тази година, но очакванията са да е различен от китайската версия.

Кросоувърът за Китай дори е кръстен по малко по-различен начин - Kia Sportage Ace. Дължината му е 4 530 мм, широчината - 1 850 мм, височината - 1 670 мм, а междуосието - 2 640 мм. Дизайнът на Kia Sportage Ace обаче не може да се нарече сдържан.

Огромната "паст" на радиаторната решетка веднага привлича вниманието. Отзад се усеща влиянието на по-старата Kia Sorento и на моделите на корейската марка, предназначени за САЩ. Но отново подчертаваме: глобалният модел ще изглежда различно.

В салона се вижда иновационна виртуална подредба на приборите и увеличен осеминчов сензорен екран. Списъкът с опции е допълнен от адаптивен круиз контрол, автоматични системи за забавяне, система за следене на лентата и слепите зони, както и много други.

Отначало новата Kia Sportage Ace ще се предлага само с двулитров бензинов двигател с мощност 160 конски сили и шестстепенна механична или автоматична скоростна кутия. По-късно ще бъде добавена и версия с 1.5-литров турбо двигател с 200 конски сили и седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини