Отидете към основна версия

29 939 42

Автомобилът на старо: Бензинови SUV-та с нисък разход на гориво

  • автомобилът на старо-
  • suv-
  • бензин-
  • разход

Не са малко хората у нас и по света, които все повече обръщат внимание на автомобилите с повишена проходимост. Това е и най-бързо развиващият се сегмент в автомобилостроенето и явно има защо. Тези коли са практични, функционални по-проходими от леките и достатъчно комфортни.

Те обаче се характеризират и с по-висок разход на гориво. В много случаи това се дължи на наличието на 4х4 система, но основната причина е по-лошият им коефициент на въздушно съпротивление. Естествено най-икономични са дизеловите кросоувъри, но предвид последните тенденции, производителите не им обръщат достатъчно внимание.

Сега техните усилия са съсредоточени над разработката на хибридни и изцяло електрически кросоувъри, но пък що се отнася до нагласите и възможностите на българското население, този вид автомобили ще навлизат по-бавно у нас, така че акцентираме върху малко употребявани SUV-та.

Именно и поради тази причина решихме да ви покажем няколко от най-икономичните бензинови SUV-та, които се предлагат в mobile.bg. Става дума за 3- 4-годишни кросоувъри без хибридни силови трактове и оборудвани само с бензинов двигател с вътрешно горене.

Данните са за среден разход, който дава производителя (не са много точни, но все пак от тях можем да си направим изводите), а модификациите са базовите - тези с най-малкия предлаган бензинов мотор. Естествено има и още икономични бензинови SUV-та, мнението си за които, можете да споделите в коментарите.

Mazda CX-5 - 6,7 литра на 100 км пробег

Volkswagen Tiguan - 6,5 литра на 100 км пробег

Ford Kuga - 6,2 литра на 100 км пробег

Mitsubishi ASX - 6,1 литра на 100 км пробег

Dacia Duster - 5,3 литра на 100 км пробег

Nissan Qashqai - 4,5 литра на 100 км пробег

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.

Свързани новини