Отидете към основна версия

13 135 26

Крадец върна колата на собственичката ѝ след като разбра, че е болна

  • крадец-
  • инвалид-
  • автомобил

Колата е намерена няколко дни по-късно благодарение на публикация във Facebook

В Италия неизвестен похитител открадва автомобил Fiat Doblo, но малко след това го връща на собственичката, след като разбира за тежкото ѝ заболяване от социалните мрежи. В колата съвестният крадец е оставил саморъчно написана бележка с извинение.

Въпросният Fiat Doblo е откраднат на 13 януари от паркинг пред болница в южния италиански град Бари. Рита Дамиани, дъщеря на собственичката на колата, страдаща от множествена склероза, решава да не се ограничава само до контакт с полицията и пуска публикация във Facebook.

В нея тя отбелязва, че откраднатата кола е единственото превозно средство на разположение на майка ѝ, което е трудно да бъде заменено с ново. Doblo-то, е специално пригодено за хора с увреждания и е оборудвано с рампа за инвалидна количка.

Почти хиляда души споделят публикацията на момичето, в резултат на което тя достига и до крадеца на автомобила. Изчезналата кола е намерена няколко дни по-късно, паркирана близо до къщата на болната жена. Намира я съсед, който се обажда на карабинерите.

Когато колата е отворена, на предната седалка е намерена бележка с извинение. „Ние също имаме сърце, извинете, не знаехме за вашата болест“, написал съвестният крадец. След щастливата развръзка, семейство Дамяни благодариха на всички замесени, включително и на крадеца на автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 46 гласа.

Свързани новини