Отидете към основна версия

12 397 99

Кои европейски коли предпочитат в САЩ?

  • сащ-
  • конкурс-
  • porsche-
  • mercedes-benz

В Щатите бе проведен конкурс под мотото "Автомобилът, който ви удовлетворява най-много". Победителят от него бе избран от обикновени потребители. В гласуването са участвали 68 000 водачи, на които e била дадена възможността да оценят своите коли по 48 различни критерия.

Не е странно, че зад Океана най-предпочитани са автомобилите родно производство. Американските марки, които станаха и победители в конкурса са Lincoln, Chrysler и Ford. По-интересно за нас е кои от европейските коли удовлетворяват най-много янките.

През миналата 2010 година изследване на компанията J.D. Power and Associates установи, че по отношение на европейската продукция американците са най-доволни от Porsche. След щутгартската марка следваха Jaguar, BMW, Mercedes-Benz и Land Rover.

Тазгодишният конкурс, проведен от AutoPacific, обаче показа други резултати. Вносните автомобили, на които американците отдават своите предпочитания, са три европейски и по два японски и корейски модела. Освен трите гореизброени американски марки десетката се допълва от:

Mercedes-Benz S-Klasse
Hyundai Sonata
Suzuki Kizashi
Volvo C30/S40/V50
Hyundai Elantra
Honda Fit
Porsche 911

Така от двете изследвания, направени през 2010-а и 2011 година от различни агенции за проучване на пазарите, става ясно, че най-предпочитаните европейски автомобилни марки в Съединените Американски Щати са позиционираните в Щутгарт Mercedes-Benz и Porsche.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини