Отидете към основна версия

3 513 11

Новият Jeep Grand Cherokee щял да е свръхикономичен и изключително високопроходим

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • хибрид-
  • 4xe

Изпълнителният директор на марката Jeep възлага големи надежди на хибридната модификация 4xe

Според шефа на марката новата генерация на Jeep Grand Cherokee ще получи изключителни способности за пресечена местност, а в случая с версията 4xe - и хуманен разход на гориво.

Новият Grand Cherokee ще бъде следващият хибрид на Jeep. Модификацията ще бъде обозначена с индекса 4xe и ще се появи на пазара по-късно - в началото на следващата година.

Ще припомним, че стандартният петместен Jeep ще дебютира през следващите няколко месеца. Както ръководителят на Jeep Кристиан Мениер каза пред WhichCar, хибридната бензинова версия ще бъде по-добра от дизеловата версия по отношение на динамичните характеристики и ефективността на горивото.

Всичко това навежда на мисълта, че за новото Grand Cherokee не се планират двигатели с дизелово гориво. Според Meunier електрификацията ще осигури на SUV-то не само горивна ефективност, но и впечатляващи динамични характеристики.

А способността за преминаване през пресечени местности щяла да бъде "изключителна", уверява шефът на Jeep. Планирана е и появата на "наточена" версия Trackhawk, но само във вариант с късо междуосие. Дългата база на новия Jeep Grand Cherokee с приставка L и три реда седалки ще започне да се продава в САЩ през третото тримесечие на тази година.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.

Свързани новини