Отидете към основна версия

10 477 9

Една Toyota за истински офроуд

  • toyota-
  • hilux-
  • arctic trucks-
  • офроуд

Toyota Hilux получи офроуд оборудване от Arctic Trucks

Toyota Hilux е един от най-популярните пикапи, който съществува на пазара още от 1968 година и макар, че през тези над 50 години сме видели редица поколения, то Hilux има славата на доста надеждна и проходима машина. Въпреки сериозните възможности на пикапа, от Arctic Trucks са решили да подобрят още способностите на последното поколение Hilux, като заедно с това подобрят и визията му. За основа на проекта е използван Hilux от 2020 година с двойна кабина и най-високо ниво на оборудване. Под капака можем да открием 2.8-литров турбо дизел по който няма намеси и разполага с 204 конски сили и 500 нютон метра.

За разлика от двигателя, намесите по окачването са доста. То е изцяло преработено, а оригиналните амортисьори са заменени с такива на марката Bilstein. Заедно с поставените 35-инчови гуми със 17-цолови джанти, просветът на Toyota-та се е увеличил с общо 65 мм, което е позволило и по-добър ъгъл на атака в предната и задната част. От тунинг компанията споменават, че промени има и в предния и задния диференциал, за по-добро предаване на въртящия момент.

За да могат да се съберат по-големите гуми са преправени и калниците на пикапа, а за да се компенсира широчината им са поставени и нови арки на калниците в цвета на купето, които правят всъдехода с 9 см по-широк от стандартния. Добавени са още и по-широки стъпенки, съответстващи на раздувките на калниците, калобрани с логото на Arctic Trucks, както и тръба под задната броня в която има отвор за теглич. Всички тези доработки вече могат да бъдат поръчани, като това ще ви струва малко над 20 хиляди евро. Ако желаете, може да поръчате защита на долната част на купето, допълнителни светлини и система за промяна на налягането на гумите, като всичко това се заплаща допълнително.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.

Свързани новини