Отидете към основна версия

7 077 14

Осем места и V6: Nissan представи новия Pathfinder

  • nissan-
  • pathfinder

Nissan представи петото поколение на Pathfinder. Променен е дизайнът на семейното SUV, а в основната версия той вече разполага с осем места. Плюс това, вместо вариатор, в това поколение се появява класическа автоматична трансмисия.

Новият Nissan Pathfinder е изграден на същата платформа като своя предшественик. Благодарение на това SUV-то е запазило същата колесна база. Дължината сега е 5 004 милиметра, докато автомобилът от предишното поколение беше 5 042 милиметра от върха на "носа" до кърмата.

За първи път за Pathfinder може да бъде поръчана двуцветна боя. Освен това всъдеходът получава маркова решетка с V-motion, светодиодна оптика и C-образен заден силует, който създава ефекта на „плаващ“ покрив.

Срещу заплащане могат да се поръчат отделни седалки на втори ред, като в този случай кросоувърът ще стане седемместен. Иначе интериорът на SUV също се е променил значително.

В основното оборудване на модела има виртуално табло и 8-инчов екран на мултимедийната система. В по-скъпите версии автомобилът е оборудван с 12.3-инчов цифров дисплей, както и с 9-инчов сензорен екран на мултимедията и head-up дисплей.

В "базата" Pathfinder получава патентования комплекс Nissan SafetyShield 360, който включва десет въздушни възглавници, автоматични спирачни системи, проследяване на лентата и контрол на дългите светлини.

Срещу доплащане се предлага адаптивен круиз контрол с функция за поддържане на лентата, както и централна въздушна възглавница между предните седалки. Под капака на Pathfinder е познатият 3.5-литров V6 мотор с 288 конски сили (351 Нм).

Вместо обичайното CVT обаче SUV-то получава деветстепенна автоматична скоростна кутия. Версиите са две - с предно предаване и 4х4. В допълнение иновацията разполага със седем режима на шофиране, които се превключват от шайба на централния тунел.

Петото поколение Nissan Pathfinder ще се появи на американския пазар през лятото на тази година. Актуализираният SUV ще достигне до Европа малко по-късно - в края на 2021 година. Цената все още не е известна.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.

Свързани новини

  • Запознайте се с новия Nissan Qashqai

    Nissan представи най-новата версия на популярния си кросоувър Qashqai. Обновеният модел се отличава с нов дизайн, усъвършенствани технологии и ново ни ...
    17.04.2024
    3 408
    17
  • Nissan представя новия Qashqai след седмица

    Изглежда, че е дошъл моментът най-продаваният модел на Nissan да бъде обновен, като фейслифтът на семейния SUV е планиран за представяне на 17 април. ...
    09.04.2024
    2 464
    7
  • Nissan потвърди, че разработва нов GT-R

    Nissan обмисля възраждането на Xterra заедно с плановете за нови модели GT-R и Z, въпреки че тези проекти изглежда са в далечното бъдеще. Що се отнася ...
    30.03.2024
    2 357
    3
  • Nissan ще представи своя версия на Duster

    Като глобална корпорация, Renault стратегически позиционира новото поколение Dacia Duster, за да задоволи нуждите на развиващите се пазари след пускан ...
    28.03.2024
    7 077
    8
  • Renault ще продаде още от акциите си в Nissan

    Renault възнамерява да продаде приблизително 2,5% от дела си в акции на Nissan на японския автомобилен производител, като очакваната печалба от този х ...
    28.03.2024
    1 574
    4