Отидете към основна версия

4 938 24

Още конски сили за Skoda Scala

  • skoda-
  • scala-
  • monte carlo-
  • abt sportsline-
  • тунинг

Тунинг специалисти увеличиха мощността на хечбека от 150 на 190 коня

Германската фирма ABT Sportsline разработи "наточена" версия Edition S за Skoda Scala. Така чешкият хечбека вече е с добавена мощност, увеличаваща конските сили на 1.5-литровия турбо бензинов двигател от 150 на 190. Иновацията ще бъде произведена в ограничена серия от 500 броя и ще се продава само в Германия.

Scala Edition S ще се предлага с шестстепенна механична скоростна кутия и задвижване на предните колела. В допълнение към подобрения двигател, хечбекът получава окачване, понижено с 15 милиметра, 18-цолови джанти, нови седалки с тапицерия от черен плат и алуминиеви педали.

Германските дилъри вече са готови да приемат поръчки. Наточеният хечбек струва 33 790 евро, което е с 9 400 евро повече от стандартния модел с базов трицилиндров мотор с мощност 95 конски сили. Skoda Scala Edition S е изградена на базата на върховата конфигурация Monte Carlo.

Различава се от останалите в боядисаните в черно корпуси на страничните огледала, решетката на радиатора и вложките в предната броня. Ще припомним, че Skoda Scala излезе на европейския пазар през 2018 г. и все още няма версия RS, така че вариантът Edition S от ABT Sportsline може да запълни тази празнина.

Хечбекът е базиран на модулната архитектура MQB-A0 с полунезависимо задно окачване и задвижване само на предните колела. Новото Volkswagen Polo е изградено на същата платформа. В Европа и у нас Scala се предлага с турбодвигател 1.0 TSI (95 или 115 к.с.), с четирицилиндров 1.5 TSI (150 к.с.) и с дизел 1.6 TDI с мощност 115 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.

Свързани новини