Отидете към основна версия

3 507 21

Skoda добави спортна версия за електрическия Enyaq iV

  • skoda-
  • enyaq-
  • sportline

Sport Line e новото ниво на оборудване при чешкия автомобил на ток

Снимки: Skoda

Skoda Enyaq iV е първият изцяло електрически автомобил на марката, а от днес той вече ще може да се поръчва с още едно ниво на оборудване, наречено Sport Line. Както може да се види и от името му, поръчаните в това изпълнение автомобили ще получат подобрения и елементи, които на теория трябва да добавят малко спорт в електрическият кросоувър на чешката марка.

Външно Sport Line ще се отличава с по-ниско окачване и 20-цолови джанти със запазен за това ниво на оборудване дизайн. Елементи по бронята, решетката, рамките на прозорците, огледалата и задния спойлер ще са боядисани в черен пиано лак, вместо в стандартния хромиран..

За задвижването на Enyaq iV Sport Line ще се грижи електромотор с 204 конски сили, осигуряващ ускорение от 0 до 100 за 8.5 секунди с максимален пробег около 515 километра при по-слабата версия. Ако желаете може да доплатите за версия с два електромотора и 265 конски сили, която ще предлага задвижване на четирите колела, ускорение от 0 до 100 за 6.9 секунди, но и с минимално по-малък автономен пробег от около 500 километра. Това се дължи на факта, че и двата силови тракта са захранвани от една и съща 82 кВч. батерия.

Други ъпгрейди за Sport Line включват спортни седалки, трилъчев волан и карбонови акценти в интериора, а серийното получавате адаптивни LED фарове. Това обаче няма да е най-мощната версия на електрическия кросоувър след като се очаква представяне на Enyaq VRS в следващите месеци.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.

Свързани новини