Отидете към основна версия

6 070 19

Kia дебютира с нов дизайн

  • kia-
  • ev6-
  • ioniq 5-
  • ioniq

Kia EV6 е новия електромобил на марката

Снимки: Kia

През изминалата седмица от Kia разпространиха няколко изображения в които се виждаха части от бъдещ електромобил. Снимките показваха част от фаровете, стоповете и силуета на колата, а ето че днес вече можем да видим целия автомобил, както и дизайнерските решения, които ще наблюдаваме занапред при корейската марка.

Kia EV6 дебютира онлайн, за да покаже новият дизайн на марката, докато повече техническа информация ще разберем по-късно този месец, когато е и официалното представяне на модела.

Можем да видим предница при която вече няма голяма решетка, която от компанията наричаха „тигърски нос“. Виждаме голям отвор в долната част на бронята, а фаровете са с дневни светлини във външната част, които доста напомнят тези при Audi.

Задницата е може би по-интересна от гледна точка на дизайн и светлини. Можем да видим стопове, които заемат цялата дължина на багажника и продължават от единия до другия калник. Формите са остри, а в средата виждаме обновеното лого на KIA.

Интериорът е доста традиционен и не показва някакви дръзки решения. Воланът е с два лъча, а два свързани дисплея, пред водача и в централната част, доста напомнят тези при Mercedes-Benz.

Kia-та използва новата платформа на Hyundai Motors – E-GMP, която вече видяхме при електрическия Ioniq 5, което означава че ще видим сходни характеристики и технологии между двата модела. Очаква се повече информация за задвижване и пробег в следващите седмици, когато, както споменахме е официалната премиера на EV6.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини