Отидете към основна версия

4 758 10

Bentley се хвали с най-бързото кабрио в света

  • bentley-
  • continental gt speed convertible-
  • детройт 2013

С максимална скорост 325 км/ч Continental GT Speed Convertible с право може да претендира за званието "Най-бърз открит автомобил с четири места на планетата". Грамадният кабриолет ще заеме централно място на щанда на Bentley в Детройт, където на 14 януари отваря врати Северноамериканското международно изложение.



Continental GT Speed Convertible разполага с форсиран до 625 к.с. W-образен 12-цилиндров двигател с два турбокомпресора и 8-степенна автоматична трансмисия. Въпреки повишената мощност от Bentley твърдят, че са успели да намалят разхода на 6.0-литровия мотор с 15%. Благодарение на близките предавателни числа на скоростната кутия ускорението до 100 км/ч отнема 4.4 секунди.



Британският кабриолет има двойно предаване с разпределение на въртящия момент в полза на задния мост в съотношение 60:40 и снижено с 10 мм окачване. Автоматичната скоростна кутия на ZF разполага с технологията Block Shifting, която позволява да се превключва веднага от осма на четвърта предавка.



Впечатление във външния вид на колата правят специалните 21-цолови лети джанти, тъмната радиаторна решетка и орелефените от вътрешната страна ауспухни накрайници. В стандартното оборудване влиза иначе опционалният пакет Mulliner Driving Specification, който включва перфорирана кожена тапицерия с ромбоиден шев на четирите седалки и корите.



Система за автоматично регулиране на клиренса постоянно контролира височината на каросерията и твърдостта на окачването в зависимост от пътните условия. Мекият покрив има четири слоя, които позволяват в салона да се поддържа комфортна температура в диапазона от -30 до 50 градуса по Целзий. GT Speed Convertible разполага също със система за отопление за врата на водача и пътниците.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини