Last news in Fakti

3 Януари, 2013 10:17 4 757 10

Bentley се хвали с най-бързото кабрио в света

  • bentley-
  • continental gt speed convertible-
  • детройт 2013

С максимална скорост 325 км/ч Continental GT Speed Convertible с право може да претендира за званието "Най-бърз открит автомобил с четири места на планетата". Грамадният кабриолет ще заеме централно място на щанда на Bentley в Детройт, където на 14 януари отваря врати Северноамериканското международно изложение.



Continental GT Speed Convertible разполага с форсиран до 625 к.с. W-образен 12-цилиндров двигател с два турбокомпресора и 8-степенна автоматична трансмисия. Въпреки повишената мощност от Bentley твърдят, че са успели да намалят разхода на 6.0-литровия мотор с 15%. Благодарение на близките предавателни числа на скоростната кутия ускорението до 100 км/ч отнема 4.4 секунди.



Британският кабриолет има двойно предаване с разпределение на въртящия момент в полза на задния мост в съотношение 60:40 и снижено с 10 мм окачване. Автоматичната скоростна кутия на ZF разполага с технологията Block Shifting, която позволява да се превключва веднага от осма на четвърта предавка.



Впечатление във външния вид на колата правят специалните 21-цолови лети джанти, тъмната радиаторна решетка и орелефените от вътрешната страна ауспухни накрайници. В стандартното оборудване влиза иначе опционалният пакет Mulliner Driving Specification, който включва перфорирана кожена тапицерия с ромбоиден шев на четирите седалки и корите.



Система за автоматично регулиране на клиренса постоянно контролира височината на каросерията и твърдостта на окачването в зависимост от пътните условия. Мекият покрив има четири слоя, които позволяват в салона да се поддържа комфортна температура в диапазона от -30 до 50 градуса по Целзий. GT Speed Convertible разполага също със система за отопление за врата на водача и пътниците.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VIKO

    1 0 Отговор
    SUPER E SAMO CVETA NE ME KEFI
  • 2 нема пара

    0 1 Отговор
    Според мене и цената няма да те изкефи!!!
    Само мога да предположа че ще струва над 180000 евра!!!!
  • 3 someone

    1 0 Отговор
    а температура в купето -30 за какво е:)))
  • 4 MB AMG

    2 1 Отговор
    Най-бързия 4 местен кабриолет, доколкото си спомням е на МЕРЦЕДЕС-БЕНЦ модела е CLK63 AMG Black Series, като максималната му скорост е 345 км/ч.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Еминем Фен

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "MB AMG":

    MERCEDES E PULEN PROVAL!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Георги Цочев

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Еминем Фен":

    http://www.topspeed.com/cars/mercedes/2011-mercedes-e-class-cabriolet-800-e-v12-by-brabus-ar112316.html
  • 7 Гизмондо

    0 0 Отговор
    "Black series" на CLK не е кабриолет
  • 8 Гизмондо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "MB AMG":

    "Black series" на CLK не е кабриолет
  • 9 prizrak

    0 0 Отговор
    Бентли е традиционно висококачествена марка автомобили която не прави компромиси с изработка ,материали и качество.В заводите на Бентли се иползва роботизирана конвейерна линия за зглобка на различните модули като гаранцията за лоша спойка или некачествено покритие на металната рама и шаси са сведени почти до нула.В купето се използват качествени материали голяма част от които се шият.изрязват и полират на ръка. Бентли е една от колите които наистина бих си купил ако имах достатъчно пари.
  • 10 bentley

    0 0 Отговор
    Нормално е бентли да е най-бързия кабриолет,все пак това е VAG