Отидете към основна версия

11 383 33

Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

  • peugeot-
  • 308

Французите представиха първата си кола с новото лого

Peugeot представи новото поколение на хечбека 308. Според информацията от френската марка, в Европа продажбите на новите автомобили ще започнат през втората половина на тази година. Производството на новото 308 ще бъде установено във Франция в град Мюлуз. Цените на новата генерация ще бъдат обявени по-късно. Новото 308 се изправя директно срещу Volkswagen Golf и компания.

Още нещо любопитно е, че Peugeot 308 е първият френски автомобил с новата емблема. Логото е триъгълен щит с лъвска глава и надпис „Peugeot“ отгоре. От компанията отбелязват, че новата емблема символизира прехода на марката към следващото ниво.

Автомобилът леко се е увеличил в габаритни размери в сравнение с предшественика си. Новото 308 получава и различна радиаторна решетка, LED фарове с дневни светлини, стилизирани като „лъвски зъби“, панорамен покрив и нови задни светлини, обединени от лъскава черна вложка. Като цяло на клиентите ще бъде предложен избор от седем цвята на каросерията и джанти с диаметър от 16 до 18 цола.

Френските инженери са скрили сензорите и радарите на системата за подпомагане на водача под логото на компактния хечбек. Коефициентът на въздушно съпротивление също впечатлява. Той е 0.28. Обемът на багажника е 412 литра, а при сгънати задни седалки този параметър се повишава до 1 323 литра.

Салонът е оборудван с волан с две спици, цифрово табло, навигационна система TomTom, безжично зарядно за смартфон, 10-инчов мултимедиен дисплей и аудио система Focal с 10 високоговорителя. На разположение на водача са и LED амбиентно осветление в 8 цвята, както и филтрираща система Clean Cabin, която прочиства въздуха в салона.

Хечбекът е изграден на платформата EMP2. Гамата от двигатели се състои от 1.2-литрови бензинови агрегати с три цилиндъра със мощност 110 и 130 конски сили. Също така, на клиентите ще се предлага дизелов четирицилиндров агрегат с обем 1.5 литра. Мощността на дизела е 130 конски сили. Автомобилът получава и две хибридни модификации с мощност от 180 и 225 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини