Отидете към основна версия

3 706 17

Pagani представи Huayra R с V12 и 850 конски сили

  • pagani-
  • huayra-
  • huayra r

Хиперавтомобилът е предвиден само за писта

Снимки: Pagani

След кратка рекламна кампания от Pagani, ето че компанията представи новa версия на модела Huayra, която е предвидена само за писта. Най-вероятно един от последните нови автомобили, който ще предлага V12 дебютира с цена от 2.6 милиона евро, а производството ще е ограничено в едва 30 броя.

Pagani Huayra R се отличава от другите версии с променени брони и дифузьори, различен и доста голям спойлер в задната част, както и интересен въздухозаборник върху тавана. Карбонът преобладава почти навсякъде, а както може да видите и сами, вниманието е насочено върху аеродинамиката.

Атмосферният 6.0-литров V12 е дело на Mercedes-Benz и генерира мощност от 850 конски сили и 750 нютон метра. Двигателят се развърта до 9 000 оборота в минута, а от Pagani обещават звук като на болид от Formula 1. Въртящият момент се предава единствено до задните колела, а това се случва благодарение на механична секвенциална скоростна кутия с 6 предавки.

Генерацията също е променена спрямо стандартната Huayra, като е интересно да се отбележи, че тръбите на колекторите са с еднаква дължина при всеки от 12-те цилиндъра. От Pagani се хвалят и с теглото на R версията, което е едва 1050кг. При скорост от 320км/ч., колата може да приложи до 1000 кг притискаща сила към земята, благодарение на добрата аеродинамика и активни елементи в задната част.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини