Отидете към основна версия

8 791 30

И последният Bugatti Veyron е продаден

  • bugatti veyron

Още ли мечтаете за нов Bugatti Veyron? Късно е! От компанията обявиха, че миналата неделя за $1.7 млн. е продаден и последния Veyron. Автомобилът ще бъде предаден на собственика си чак през септември, но сделката вече е сключена.

Още от самото начало на лансирането на модела, от Bugatti обещаха да направят само 300 бройки от уникалния Veyron, оборудван с W16 цилиндров двигател с четири турбо компресора и обща мощ от 1 001 к.с. От тези 300 бройки у нас също има един регистриран Veyron.

Сега обаче на милионерите им остава още една възможност. Финансово симпатичните господа могат да закупят откритата версия Veyron Grand Sport. Както е известно, нейна разновидност се явява вариантът Super Sport, който е с мощност 1 200 к.с.

От най-мощният Veyron обаче ще бъдат направени само 30 екземпляра, но за жалост и те вече са разпродадени. Компанията обаче няма да остави своите клиенти на произвола на съдбата. Очаква се в най-скоро време да започне производството и на големия хечбек Galibier.

Още с появата си последният ще се превърне в най-мощния, най-скъпия и най-луксозния четириместен автомобил в света. Очакваната цена, на която ще се продава Bugatti Galibier е 1.5 млн евро, но серийният хечбек няма да е по-мощен от Veyron.

Той притежава същия W-образен шестнайсетцилиндров двигател, но мощността му е ограничена до 800 к.с. Вместо с четирите турбокомпресора при Veyron той ще бъде оборудван с механични нагнетатели и ще може да се движи с биоетанол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини