Отидете към основна версия

6 536 16

$7 500 за регистрационна табела

  • китай-
  • задръстване

Замърсяването от автомобилите в Китай е толкова тежко, че градовете са изправени пред сериозна опасност от екологична катастрофа. Изхвърляните от колите газове за ден в Пекин, например се равняват на вредните вещества в най-големите индустриални градове на Европа за една седмица.

На заден план остават проблемите със задръстванията в големите китайски градове. В момента ежедневно в Пекин се движат около пет млн. автомобила, а ако тенденцията за нарастване на авто парка се запази, то до шест години техният брой ще се увеличи почти двойно.

В Шанхай, който е най-големият град в Китай положението не е по-розово. Именно поради тези причини властите там взимат безпрецедентни мерки, като идеята е да се ограничи нарастването на движещите се автомобили. Сега китайците в Шанхай участват на своеобразни аукциони за да могат да се сдобият с регистрационни номера.

Минималната цена на ценните сини табели е  48 500 юана, което е повече с 1 100 юана от цената на номерата през месец май. Така средната цена, която китайците заплащат за регистрационен номер е 48 500 юана, което се равнява на $7 500.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини