Отидете към основна версия

11 349 51

Audi RS7: 560 коня и 3.9 сек до 100

  • audi-
  • rs7-
  • tfsi

Audi разшири моделната гама на линията RS. На автомобилното изложение в Детройт производителят от Инголщад официално представи спортбека RS7. Най-главната част от иновацията безспорно е нейният двигател.

Под капака на RS7 е монтиран 4.0-литров двигател с два турбокомпресора. TFSI-моторът развива мощност от 560 к.с. и пиков въртящ момент 750 Нм. Агрегатът работи съвместно със стандартна осемстепенна трансмисия tiptronic.

По традиция и този RS e снабден с фирмената 4х4 система Quattro и разполага с блокируем междуосев диференциал. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема на RS7 3.9 секунди. В стандартното си изпълнение моделът е с електронно ограничена на 250 км/ч максимална скорост.

От компанията предлагат обаче един допълнителен пакет (dynamic package), който може да увеличи максималната скорост до 280 км/ч, а с опцията dynamic package plus пределът може да нарасне до 305 км/ч.

Интересна е и информацията за средния разход на гориво на RS7. Според заводските данни автомобилът харчи 9.8 литра на 100 километра пробег, като това става благодарение на системите start/stop и деактивиране на част от цилиндрите.

Що се касае до външния вид, разликите със стандартната версия се откриват в предната и задна брони, дифузьора, специалните ауспухни накрайници и в по-различните въздухозаборници. От компанията производител все още не съобщават цените на новото Audi RS7.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини