Отидете към основна версия

13 397 152

Най-бързото четириместно кабрио в света

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • brabus-
  • 800 e v12-
  • тунинг

Тунинг майсторите от Brabus неведнъж са поставяли рекорди за мощност и скорост. Новият им кабролет на базата на E-Klasse обаче засенчва всичко останало в елитния сегмент на луксозните кабриолети.

Както личи от името, Brabus 800 E V12 разполага с 800 к.с. Чудовищната мощност позволява ускорение до 100 км/ч за 3.7 секунди и максимална скорост от 370 км/ч. Създателите на автомобила декларират не без гордост, че на света няма по-бърз открит автомобил с четири места.

12-цилиндровият двигател на кабриолета-рекордьор е взет от S-Klasse. Работният му обем е увеличен от 5.5 на 6.3 литра. За да се постигне желаната мощност, немците са монтирали нов колянов вал и турбокомпресори с по-голям размер, подменили са буталата и са доработили куп други компоненти.

Външните изменения изглеждат по-скоро скромни за кола с 800 коня. Представители на Brabus обаче твърдят, че оформлението на новите брони, прагове и антикрило е резлутат не толкова на естетически приоритети, колкото продукт на сериозни изпитания в аеродинамичен тунел.

Brabus 800 E V12 ще се произвежда само по поръчка на цена 478 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини